Smørristede nøtter med smak av søtt og salt
Nøtter av alle slag brukes ofte i keto og lavkarbo som en ekstra energikilde og kilde til sundt fett som holder deg mett lenger. Man trenger ikke spise mange nøtter før man igjen kan ha godt med energi og føle seg mett.
Smørristede nøtter med smak av søtt og salt minner meg om brente mandler 🙂
Det er stor forskjell på karboinnholdet i de forskjellige nøttene. Derfor er det viktig å sjekke baksiden av pakken, så du ikke går på en smell der 🙂 Jeg ser ofte på dette, da jeg ikke skal over 20g karbohydrater pr dag, helst 😉
Jeg har her brukt valnøtter, mandler og hasselnøttkjerner. Som dere ser, så er det minst karbohydrater i valnøtter.
- Valnøtter: fett: 65g, karbohydrater: 7g, protein 15g
- Mandler: fett: 49g, karbohydrater: 6g, protein: 21g
- Valnøtter: fett: 61g, karbohydrater: 5g, protein: 15g
Ved å bruke litt tagatesse på slutten av stekingen, vil nøttene karamellisere seg. Dette blir SÅ godt. På slutten tar man i litt flaksalt.
Her er en annen oppskrift på ristede mandler du kanskje har lyst til å prøve også.
Dette trenger du:
- 50g smør
- 250g Nøtter
- Ca 3ts tagatesse
- Ca 2ts flaksalt
Slik gjør du:
- Ha smør i stekepannen og smelt det på middels varme.
- Stek nøttene til de er gyldne. Pass på å røre hele tiden.
- Ha i tagatesse og salt.
- Smak til ønsket søthet og saltmengde.
- Avkjøles i stekepannen.



