Smørgåstårta med reker og røkelaks - keto
Smørgåstårta er den perfekte festmaten. Denne kan lages dagen i forveien, og pyntes rett før servering. Perfekt til 17-mai, konfirmasjon, sankthans eller på et koldtbord.
Denne smørgåstårta har 3 lag; reker, laks og avokadokrem. Hvis du ikke kan spise reker, kan du erstatte dette med crabstick og/eller fiskepudding. Da kan det tenkes du må salt fyllet litt mer.
Det lønner seg å måle opp alle ingrediensene først og legge i skåler, da er det enklere å blande sammen de forskjellige sausene.
Husk at pepperrotkremen skal pisket med håndmikser til den er blitt helt stiv. Dette gjør du rett før du skal smøre den på, da den ellers blir flytende igjen.
Slik oppbevarer du smart:
Smørgåstårtaen blir aller best om den får stå noen timer i kjøleskapet (helst over natten) før man serverer den.
For å bevare pynten best mulig, kan du sette i noen tannpirkere før du har plastfolie over.
Pynten legges på rett før servering.
Hvis du ønkser å lage denne med loff, finner du oppskrifen på det her
Siden det er så mye å huske på her, har jeg laget en handleliste til deg:
Handleliste:
- 1 keto-brød, dobbler oppskriften for å få store skiver, se link her
- 5 egg
- 500g røket laks
- 2 bokser à 300g créme fraiche
- ca 2 kg reker (blir da 600g ferdig skrellet)
- 1 bunt dill
- 1 stk pepperrot
- 2 stk sitron (trenger skallet på begge 2)
- 1 bunt dill (om du ikke har i hagen)
- 1 pakke Mills ekte majones (pose à 160g)
- dijonsennep
- 4 avokado eller 2 store
- 1 pakke med aspargestopper
- 1 glass rogn
Bli medlem for å lese videre
For å lese mer og få tilgang til flere hundre oppskrifter samt andre fordeler.