Smørgåstårta med reker og røkelaks - keto
Smørgåstårta er den perfekte festmaten. Denne kan lages dagen i forveien, og pyntes rett før servering. Perfekt til 17-mai, konfirmasjon, sankthans eller på et koldtbord.
Denne smørgåstårta har 3 lag; reker, laks og avokadokrem. Hvis du ikke kan spise reker, kan du erstatte dette med crabstick og/eller fiskepudding. Da kan det tenkes du må salt fyllet litt mer.
Det lønner seg å måle opp alle ingrediensene først og legge i skåler, da er det enklere å blande sammen de forskjellige sausene.
Husk at pepperrotkremen skal pisket med håndmikser til den er blitt helt stiv. Dette gjør du rett før du skal smøre den på, da den ellers blir flytende igjen.
Slik oppbevarer du smart:
Smørgåstårtaen blir aller best om den får stå noen timer i kjøleskapet (helst over natten) før man serverer den.
For å bevare pynten best mulig, kan du sette i noen tannpirkere før du har plastfolie over.
Pynten legges på rett før servering.
Hvis du ønkser å lage denne med loff, finner du oppskrifen på det her
Siden det er så mye å huske på her, har jeg laget en handleliste til deg:
Handleliste:
- 1 keto-brød, dobbler oppskriften for å få store skiver, se link her
- 5 egg
- 500g røket laks
- 2 bokser à 300g créme fraiche
- ca 2 kg reker (blir da 600g ferdig skrellet)
- 1 bunt dill
- 1 stk pepperrot
- 2 stk sitron (trenger skallet på begge 2)
- 1 bunt dill (om du ikke har i hagen)
- 1 pakke Mills ekte majones (pose à 160g)
- dijonsennep
- 4 avokado eller 2 store
- 1 pakke med aspargestopper
- 1 glass rogn
Dette trenger du:
Fyll 1 – Laks og egg:
- 5 egg
- 400 g røket laks eller ørret
- 200g crème fraiche
- 2 ss sitronskall, revet fint
- 0,5ts sitronsaft
- 5ss gressløk, finskjært
- 0,5-1ts salt (smak til)
- 1,5ts pepper
Fyll 2: Avokado og sitron
- 4 avokadoer
- 3-4ss sitronsaft
Fyll 3: Reker og pepperrot
- 1,5kg reker, blir ca 600g ferdig renset
- 1 pose majones
- 2ss finrevet pepperrot
- 1 ts dijonsenep
- 2ss finskjært dill
- 0,5-1ts salt (smak til)
- 1ts pepper
Pepperrotskrem:
- 300g crème fraiche
- 2ss finrevet pepperrot
- 2ss finrevet sitronskall
- 1 ts salt
Syltet rødløk:
- 0,5dl edikk 7%
- 0,5dl bakesukker
- 1,5dl vann
- 2 rødlø
Slik gjør du:
- Rens rekene. Totalt 600g. Finhakk 500g og sett kaldt i en bolle. Resten skal brukes til pynt
- Kok eggene i 10 minutter. Hell av det kokende vannet og ha på kaldt vann i kjelen til vannet er blitt kaldt. La stå med kaldt vann.
- Skjær noen tynne røkelaksskiver (100g). Dette skal brukes til pynt. Skjær resten av fisken (500g) av skinnet. Del den i små biter, legg i en bolle og sett kjølig.
- Finriv sitronskall av 2 sitroner, ha i en liten bolle.
- Finriv pepperrot, ha i en bolle.
- Bruk en potetskreller og skrell aspargestoppene i tynne skiver. Ha de i kaldt vann og sett kaldt til du skal pynte kaken.
Pepperrotskrem: Pisk créme fraiche med pepperrot, sitronskall og salt til den blir tykk. (den blir først tynn før den blir tykk) Hvis den er blitt tynn igjen før du skal ha den på kaken, kan du vispe den opp på nytt.
Montering:
Slik bygger du kaken:
- Fjern skorpen på ene langsiden av brødet. Skjær så tynt som mulig. Del så loffen i 8 deler på langs. Det kan lønne seg å bruk 8mm på brødskjæreren. Fjern skorpen rundt hele.
- Legg skivene som vist på bildet under. skjær vekk endene. Gjør dette på 4 av brødskivene.
- Nå bruker du de 2 skivene som du delte i 2. Legg de små bitene i midten og de lange bitene på sidene.
- Smør på rekefyllet.
- Legg på neste lag som på bildet.
- Smør på avokadofyllet.
- Legg nest lag med som første lag. (3)
- Smør på eggefyllet.
- Ha på siste lag brød.
- Smør pepperrotsausen på toppen og langs kantene på kaken. Her er det viktig at kremen er pisket opp med en håndmisker så den blir tykk FØR du tar den på kaken.
- Sett noen tannpirkere i kaken så den holder fasongen og sett den kaldt til du skal pynte den. Gjerne til dagen etter.
- Pynt kaken med finhakket dill på siden og på toppen. Dandèr med reker, røket laks, litt strimlet aspargestopper og rogn. Ha noen aspargestopper langs kanten og som pynt oppå.
Vipps, så er din Smørgåstårta med reker og røkelaks – keto style ferdig.
Nyt den!