Søk

Skikkelig godt og saftig keto brød

Skikkelig godt keto brød med mozarella

Dette brødet blir så godt. Hvert brød inneholder kun 6,8g karbohydrater. DET er veldig bra!

Jeg har laget oppskriften slik at du kan enten bruke fersk mozarella ELLER den ferdig revet i pose. Min favoritt er den med ferdig revet mozarella. Med fersk mozarella blir brødet veldig mykt i konsistensen.

Dette brødet kan du fint bruke som erstatning for vanlig brød. 

Jeg har valgt å ha det i en brødform, men du kan fint forme det til et brød og ha det rett på en stekeplate med bakepapir under.

Dobler du oppskriften og tilsetter 1 ts mer bakepulver og 0,5ts mer natron, får du store, deilige skiver. I en form på 24x10cm blir brødet fort 10×12-15cm.

Skikkelig godt og saftig keto brød

Dette trenger du:

  • 250 g fersk mozzarella (2 pakker)
  • eller: 220g revet mozerella (1 pakke)
  • 1,5 dl flytende eggehvite eller 3 eggehviter – large (den rosa pakken fra Kiwi)
  • 2 hele egg – large (den rosa pakken fra Kiwi)
  • 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 g pofiber
  • 30g Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 ss eplecidereddik

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette sammen.

Fersk mozarella:

  1. Hell av vannet på den ferske mozerellaen, tørk den med kjøkkenpapir og riv den opp. Kjør fersk mozarella, egg, eggehviter og eplecider eddik i en blender eller foodprocessor til den er jevn i konsistensen.
  2. Bland osteblandingen og det tørre godt. Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser.
  3. La deigen hvile i 5 minutter.  Tilsett litt mer mandlemel om den føles litt fuktig. 
  4. Ha godt med olje på hendene før du former brødet. Legg det på en bakepapirkledd bakeplate ELLER i en liten brødform.
  5. Brødet, kan du skjære snitt i det. Strø litt pofiber på om du vil det.

Tørr, revet mozarella:

  1. Ha revet mozarella i en bolle og sett den i microen. Kjør den 30 sek av gangen til den er helt smeltet. Pass på at du ikke kjører den for lenge.
  2. Ha smeltet mozarella, egg, eggehviter og eplecider eddik i en blender eller foodprocessor til den er jevn i konsistensen.
  3. Bland osteblandingen og det tørre godt. Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser.
  4. La deigen hvile i 5 minutter.  Tilsett litt mer mandlemel om den føles litt fuktig. 
  5. Ha godt med olje på hendene før du former brødet. Legg det på en bakepapirkledd bakeplate ELLER i en liten brødform.
  6. Brødet, kan du skjære snitt i det. Strø litt pofiber på om du vil det.
  1. Klar for ovnen.
  2. Stekes på midterste rille i ca 60 minutter.
  3. Avkjøles på rist.
    Skikkelig godt og saftig keto brød
    Brød med fersk mozarella
    Skikkelig godt og saftig keto brød
    Brød med revet mozarella
    Skikkelig godt og saftig keto brød
    Brød med revet mozarella
    Skikkelig godt og saftig keto brød Brød med fersk mozarella[/captio

13 kommentarer

    1. Hei Tine,
      i oppskriften står det 60 min på 1 brød. Om du dobler oppskriften bør du nok steke det 20-30 min lenger. Følg med så det ikke blir for mørkt oppå.

  1. Hei
    Jeg har veldig lyst til å prøve meg på denne oppskriften men har ikke profiber. Hva kan jeg erstatte det med eller mulig å droppe det? Takknemlig for svar 😊

  2. Denne oppskriften med diverse frø i tillegg ble en superoppskrift for meg👍 Kjempegodt og mettende!!

    1. Hei igjen,
      brødet får ikke samme konsistens og kan legg bli litt tørrere. Evnt kan du teste deg frem. litt mer væske og litt mer fiberhusk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter