Pizza bianco med sprø bunn keto style
Pizza med hvit saus. Det er godt det.
I helgen var vi på besøk i Trondheim og fredagskvelden ble det laget Keto pizza binaco. Den ble veldig god 🙂
Hvordan kan jeg få laget en pizzadeig som minner 100% den deilige pizzabunnen jeg pleier å lage til pizzaovnen? Både i konsistens og smak?
Det er faktisk ikke lett, for mange av oppskriftene på pizzabunn med keto eller lavkarbo smaker alt for mye ost.
Men jeg tror jammen jeg har fått det til!! Denne deigen tar maks 10 minutter å lage, du legger fyllet rett på og så tar det 10-12 minutter å steke. Så totalt med fra du starter, vil du bruke ca 30 minutter.
Med andre ord, tar denne pizzaen MYE kortere tid å lage enn den vanlige med mel, gjær, elting, heving, heving igjen og så til slutt steking.
Min hjemmelagede røde pizzasaus, finner du her.
Hvis du har lyst til å prøve marinert kylling på pizza, finner du oppskrift her.
Dette er en oppskrift for 2 langpanner. Rester kan fryses ned med bakepapiret mellom lagene.
Dette trenger du:
- 2 pakker à 220g mozerellaost, den ferdig revet, ikke den ferske
- 2 egg
- ca 220-250g mandelmel
- 2ts bakepulver
Hvit saus:
- 1 boks creme fraiche
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 stk rød chili
- 3ts tørket basillikum og oregano ELLER en god neve fersk basilikum
- 1ts salt
- 1ts svart pepper
Pizzafyll:
Her bruker du det du liker å ha på pizzaen. Forslag her:
- Hvit saus
- revet hvitost
- mariner kylling, se oppskrift her
- soltørkede tomater, finhakket
- kalamata oliven
- løk, i skiver
- sjampinjong, i skiver
- tomat, i skiver
- gorgonzola ost
- pepperoni
- bacon
- grønn paprika
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Smelt mozerellaen i mikroen (tar ca 3-4 min) og bland alt det andre inn med en håndmikser eller i kjøkkenmaskinen, så du får en deig. Dette kan ta 1-2 min.
Noen ganger kan du oppleve at deigen ikke blander seg godt nok og at mozarellaen blir litt kald. Tilsett da 1 egg til og litt mandlemel og kjør det sammen igjen. Hvis den er klissete, tilsett litt mer mandelmel. - Del deigen i 2 like deler. Ha deigen på et bakepapir.og ha et nytt bakepapir over. Bruk hendene eller en rulle og rull det flatt utover til en tynn rektangel. Jo tynnere, jo bedre. Her kan det være greit å være 2 personer, en til å holde i papiret og en til å rulle deigen.
- Ha på saus og strø ost over. Ha på alle de andre ingrediensene.
- Sett inn i midten av ovnen og stek i 10-12 minutter.