I helgen var vi på besøk i Trondheim og fredagskvelden ble det laget Keto pizza binaco. Den ble veldig god 🙂
Hvordan kan jeg få laget en pizzadeig som minner 100% den deilige pizzabunnen jeg pleier å lage til pizzaovnen? Både i konsistens og smak? Det er faktisk ikke lett, for mange av oppskriftene på pizzabunn med keto eller lavkarbo smaker alt for mye ost.
Men jeg tror jammen jeg har fått det til!! Denne deigen tar maks 10 minutter å lage, du legger fyllet rett på og så tar det 10-12 minutter å steke. Så totalt med fra du starter, vil du bruke ca 30 minutter.
Med andre ord, tar denne pizzaen MYE kortere tid å lage enn den vanlige med mel, gjær, elting, heving, heving igjen og så til slutt steking.
Smelt mozerellaen i mikroen (tar ca 3-4 min) og bland alt det andre inn med en håndmikser eller i kjøkkenmaskinen, så du får en deig. Dette kan ta 1-2 min. Noen ganger kan du oppleve at deigen ikke blander seg godt nok og at mozarellaen blir litt kald. Tilsett da 1 egg til og litt mandlemel og kjør det sammen igjen. Hvis den er klissete, tilsett litt mer mandelmel.
Del deigen i 2 like deler. Ha deigen på et bakepapir.Slik skal deigen se utog ha et nytt bakepapir over. Bruk hendene eller en rulle og rull det flatt utover til en tynn rektangel. Jo tynnere, jo bedre. Her kan det være greit å være 2 personer, en til å holde i papiret og en til å rulle deigen.Ferdig rullet ut
Ha på saus og strø ost over. Ha på alle de andre ingrediensene.
Sett inn i midten av ovnen og stek i 10-12 minutter.