Marinert kylling til pizza
Pizza kan lages på mange måter og når det gjelder fyllet du skal ha på? Her er det egentlig bare fantasien som stopper deg.
Marinert kylling på pizzaen er kjempegodt og gir en saftig kylling. De fleste steker kjøttet før de skal ha det som topping på pizza. Det gjør ikke jeg. Skal du ha saftig kjøtt, bør den legges RÅ på.
Det finnes dog 1 unntak:
- Bruker du vanlig ovn når du steker pizzaen, skal kyllingbitene IKKE stekes på forhånd men legges rå på pizzaen før den skal i ovnen. Det er da du vil oppleve saftig og mør kylling på pizzaen.
- Har du pizzaovn, tar det kun 1-2 minutter å steke pizzaen. Da bør du steke kyllingen i stekepannen først. Ikke la den bli gjennomstekt. Det er også en fordel med litt tynnere strimler.
Dette passer til 2-3 langpanner med pizzadeig.
Ha først på saus, så på ost og til skutt alt annet tilbehør.
Oppskrift på keto pizzabunn, finner du her.
Oppskrift på keto pizzasnurrer, finner du her.
Oppskrift på keto pizzasaus, finner du oppskrift her.
Dette trenger du:
- 600 g kyllingbryst
- 2 fedd hvitløk
- 1,5 ts hot chilisaus (Sriracha sause)
- ELLER 1/2 fersk chili
- 0,5 dl soyasaus
- 0,5 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 1 ts svart pepper
- 1 ts oregano
Slik gjør du:
- Finn fram en bolle som er stor nok til kyllingen.
- Knus hvitløken og enten finhakk eller ta den gjennom en hvitløkspresse.
- Tilsett alle andre ingredienser og rør godt.
- Del kyllingen i fingertykke biter, 2-3 cm lange. (NB, bruker du pizzaovn, og vil legge den rå på pizzadeigen, MÅ den kuttes tynnere, da steketiden blir for kort)
- Bland kyllingen i marinaden og la stå min 1,5 time. Den kan fint stå på benken.
Pizza stekt i ovn:
Når du skal bruke kyllingen, legger du den RÅ på pizzaen. Oppå osten. Den vil steke seg akkurat ferdig inni ovnen, og blir veldig mør og god.
Pizza stekt i pizzaovn:
Siden pizzaovnen kun bruker 1-2 minutter på å steke ferdig, er det VELDIG VIKTIG at du forsteker kyllingen i stekepannen et par minutter først. Litt stekeskorpe, ikke gjennomstekt.
ELLER i veldig tynne skiver, så den rekker å bli gjennomstekt.