Søk

Kylling uten ryggrad med parmesan-og fløtesaus

Kylling uten ryggrad med parmesan-og fløtesaus

Første gang jeg laget kylling uten ryggrad, var flere år siden. Den gangen fylte jeg hele formen med grønnsaker!!!

Jeg klipte vekk ryggraden og klemte kyllingen flat. Det trenger du ikke gjøre lenger, for nå finnes det ferdig kylling i butikken, både på Kiwi og andre steder.

Dette er perfekt middag når du lever lavkarbo eller keto. Blir det rester, kan du rense kyllingen og lage en kyllingsalat. Nydelig til lunsj.

Her har du en annen variant av kylling uten ryggrad.

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling
  • salt
  • pepper
  • chilipulver
  • 2ss smør til steking
  • 1ss kokosolje til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 2dl kremfløte
  • 50g revet parmesan
  • 1 pakke babyspinat
  • eller 1 potte basilikum
  • 2ts kyllingfond
  • 0,5 brokkoli
  • 0,5 blomkål

Slik gjør du:

  1. Del blomkål og brokkoli i ønsket størrelse. Sett til side.
  2. Bruk en saks og klipp ryggraden av kyllingen.Kylling uten ryggrad med parmesan-og fløtesaus
  3. Tørk kyllingen med kjøkkenpapir, legg den med skinnsiden opp og trykk brystet ned mot benken så kyllingen flater ut.  Krydre den inni og utenpå med salt, pepper og chilipulver.
  4. Var men stekepanne med smør og kokosfett og stek kyllingen på skinnsiden til den har fått god skorpe. Snu den og stek noen minutter på andre siden også. Sett stekepannen til side, den skal brukes mer.
  5. Ha kyllingen over i en ildfast form og legg brokkoli og blomkål langs kantene.
  6. Fortsett med stekepannen og stek hvitløk i noen minutter. Tilsett fløte og kyllingfond. Kok opp.
  7. tilsett babyspinat eller basilikum og kok i 1 minutt før du tilsetter parmesan og lar denne smelte inn i fløtesausen.
  8. Hell sausen over grønnsakene og stek kyllingen på 200 grader i ca 60 minutter.
    Kylling uten ryggrad med parmesan-og fløtesaus
    Klar til ovnen
  9. Ta den ut og la den hvile i 5 minutter før du deler den opp.
Ferdig

Stikkord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter