Kjempegod keto pizza med tynn bunn
Endelig en pizzabunn som ikke smaker mandler, blomkål eller kjøttdeig!!!
Er det en rett mange savner når man spiser lavkarbo og ketogent, så er det pizza. Grunnen til at man ikke skal spise pizza, er jo hvetemelet bunnen er laget på. Denne gir altfor mange karbohydrater.
Det finnes mange versjoner på lavkarbo pizzabunner der ute. Noen er laget med kjøttdeig, andre er laget med blomkål. Det ligger flere alternativer her på siden også. Disse er også veldig gode og jeg har sverdet til disse lenge.
Her er link: Pizza
Men nå lurer jeg faktisk på om jeg har kommet opp med en ny oppskrift som er skikkelig enkel å lage og som blir både sprø og god. Endelig en pizzabunn som ikke smaker mandler, blomkål eller kjøttdeig!!!
- Hvis du ønsker en litt tykkere bunn, steker den i en form på ca 20×30 cm. Denne gir 6-8 serveringsstykker.
- Hvis du ønsker tynn bunn, steker du den i en langpanne som passer til stekeovnen.
- Bruk smurt bakepapir i bunnen
- La den hvile til den er kald før du legger på fyll
- Bruk gjerne min pizzasaus eller du kan bruke Mutti pizzasaus
- vi bruker mye fyll på pizzaen, men det velger du selv
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
Bunn:
- 2 bokser Tine kremost (2x125g)
- 2 egg
- 0,5ts svart pepper
- 1ts hvitløkspulver
- 50g revet parmesan
Fyll:
- 3-4ss pizzasaus uten tilsatt sukker, eller ønsket mengde, ikke for tykt lag, da bunnen lett kan bli våt
- revet mozarella ost etter ønsket mengde
- diverse ketovennlige toppinger: skinke, bacon, pepperoni, sopp, løk, chili, hvitløk, gorgonzola, fersk mozarella, avokado, marinert kylling, kyllingboller, kjøttboller etc.
Tilbehør:
Hvitløksolje: 1dl olivenolje + 2 fedd knuste hvitløk
Rømmedressing: 2dl seterrømme, 1 fedd hvitløk, salt, pepper, basilikum og evn litt chili.
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Finn frem enten en ildfast form på ca 20×30 cm ELLER en langpanne. Kle den med bakepapir og smør den med litt olivenolje.
- Bruk en håndmikser og bland alle ingrediensene til bunnen godt.
- Fordel deigen i formen og stek den midt i ovnen i 15 minutter. Ta den ut og la den avkjøle litt (10 min). Legg den over på en stekeplate. Fremdeles med bakepapir.
- Ha over saus og ost og det fyllet du ønsker. Vi liker mye fyll på pizzaen, men det velger du selv.
- Stek videre i 8-10 minutter. Eller til ønsket konsistens. Jeg personlig liker osten litt mer stekt enn bare at den har smeltet.
Server gjerne med rømmesaus eller hvitløksolje
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
4 Responses
Hej Tone
Jag undrar hur många gram 1 bokser Tine kremost är?
Hei Ingvor,
det er 125g kremost i en boks Tine kremost 🙂
Tack Tone.
Den är supergod och lätt att göra. Här i Sverige har vi antagligen lite olika mått på våra boxar så då är det bra med gram istället 🙂
Det forstår jeg. Godt å kunne hjelpe 🙂