Ketobrød med havrefiber og uten nøtter

Ketobrød med havrefiber og uten nøtter

Endelig et brød du ikke blir mett av etter bare 1 skive!!!

Og kun 1g karbohydrater på 100g!!!

Dette er mitt første forsøk på et brød uten nøtter, så for dere som er alergiske for nøtter, er dette perfekt. Selv om det er lyst, inneholder det godt med fiber.

Havrefiber består av bare fiber og ikke noe karbohydrater eller kalorier. Derfor perfekt som ketobrød. Det har ikke gluten og må derfor holdes sammen av fiberhusk eller liknende.

Brødet er lett og luftig og egner seg godt som loff eller landbrød.

Havrefiber får du blant annet kjøpt på Tights.no

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 1,5ts salt
  • 2 pakker fersk mozarella eller 2 pakker Tine kremost naturell (totalt 225g)
  • 100g havrefiber
  • 30g fiberhusk
  • 3ts bakepulver
  • 1ts tørrgjær
  • 0,5ts tagatesse
  • 1dl Lite øl, jeg bruker Aas sin med 0,7 karb/100ml
  • 2ss eddik

Slik gjør du:

  1. Kjør egg og salt i en Kenwood eller lignende til det er blitt eggedosis. Bruk vispen.
  2. Tørk mozarella godt og finhakk den. Tilsett i eggene og kjør den videre.
  3. Mål opp alle de tørre ingrediensene og bland dette sammen i en bolle.
  4. Bytt til K-vispen og hell i det tørre og kjør alt samme godt sammen.
  5. Varm opp ølen i mikroen eller i en kjele til ca 50 grader. Tilsett edikk.
  6. Hell dette i deigen og kjør den godt sammen.
  7. Ta ut vispen og form deigen til en fast klump i bollen. La den stå og hvile i 15-20 minutter.
  8. Sett ovnen på 180 grader.
  9. Kna deigen på kjøkkenbenken og form den etter ønske. Sprekker den opp, kan du bruke litt olivenolje på hendene og forme den så det ikke er så mye sprekker.
    Ketobrød med havrefiber og uten nøtter
    Ferdig formet
  10. Bruk en kniv eller liknende og skjær ønsket mønster i brødet.
    Ketobrød med havrefiber og uten nøtter
    Klar for steking
  11. Stekes på midterste rille i 45-60 minutter.
  12. Ta ut og la hvile på en rist.
    Ketobrød med havrefiber og uten nøtter
    Ferdig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter