Søk

Keto tortillachips med lime og krydder

Keto tortillachips med lime og krydder

Det jeg ofte har savnet, er å kunne dippe tacochips i en salsa, f eks guacomole. Nå kan jeg endelig nyte dette også.

Jeg simpelthen ELSKER fredagstaco. Noen ganger lager jeg det som en tallerken med chips nederst og krydret kjøttdeig, enten av kylling eller oksekjøtt, og ost over, og så i ovnen. Andre ganger lager jeg det som helstekt kylling med masse godt meksikansk krydder under skinnet på denne.

Oppskrift på tallerken finner du her. (kommer)

Oppskrift på mitt tacokrydder, vinner du her.

Oppskrift på helstekt tacokylling finner du her.

Som tilbehør til taco, lager jeg alltid tomatsalsa og guacomole. Min måte å gøre dette på er veldig enkel og jeg bruker samme ingredienser i begge to. Jeg kommer med oppskrift på dette snart.

Dette trenger du:

  • 100g revet mozerella
  • 50g mandlemel (ikke fettredusert)
  •  0,5ts svart pepper
  • 0,5ts spisskumme
  • 0,5ts salt
  • 1ts limesaft
  • litt chilipulver

Slik gjør du:

  1.  Sett ovnen på 180 grader.
  2. Ha mandelmel og krydder i en bolle og bland godt.
  3. Varm osten i mikroen til den er helt smeltet. Ta 30 sek om gangen og sjekk, så den ikke skiller seg.
  4.  Hell den varme mozzarellaen over det tørre, tilsett limesaft og kjør dette til en jevn masse. Enten med håndmikser eller kna for hånd. Deigen skal bli jevn.
  5. Fordel massen på et bakepapir. Legg et nytt bakepapir over og bruk en kjevle til å fordele den utover bakepapiret. Helst så jevnt som mulig og så tynt som mulig. Jo tynnere du får de, jo sprøere blir chipsen.
  6. Bruk en pizzarulle og kutt den i diagonale firkanter. (som på bildet) eller trekanter. Legg de over på et stekebrett kledt med bakepapir.Keto tortillachips med lime og krydder
  7. Stek på 180 grader i 12-15 minutter. Til de er sprø.
  8. Ta den ut og la den avkjøle på bakepapiret på en rist. Keto tortillachips med lime og krydder

Tips:

Hvorfor blir chipsene myke?

  • Keto chipsene blir myke om du ikke har stekt de lenge nok. Vent gjerne litt til, selv om chipsene har fått farge på kantene. Bedre med sprø chips!!
  • Eller det kan være at du ikke har rullet de tynne nok. Lag de så tynne du klarer 🙂

Oppbevar dem i en lufttett boks på benken i opptil 7-10 dager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter