Keto thaisuppe med ørret og kokosmelk
Jeg simpelthen elsker det Thailandske kjøkken. Jeg har vært på flere kokkekurs der nede, og til og med lært hvordan lage de berømte curryene.
Det fine med Thailand, er at de bruker mye kokosmelk. Selv om de vanligvis bruker kokt ris, kan man fint erstatte det med f eks blomkålris. Det er det jeg har gjort her.
En annen fin ting med det thailandske kjøkken, er at det nar nesten ingen tid å lage maten. Dette er mat for den stressede hverdagen 🙂
Jeg har ikke brukt noen currypaste her, men valgt å legge til ingrediensene i stedet for. Har du lyst til å lage thai curry selv, finner du link her.
Dette trenger du:
- 700g ørrettfilet, filetert – eller salmalaks f eks.
- 2ss kokosolje
- 1 sjarlottløk
- 1 stor fedd hvitløk
- 1-2 røde chili (kommer an på hvor ster du liker suppen)
- 1ts korianderpulver
- 400g kokosmelk (fet)
- 1dl kremfløte
- litt vann om den er litt tykk
- 150g brokkoli
- 1 pose blomkålris (eller 250g blomkål revet)
- 1-2ss soyasaus
- litt chiliflakes (kan sløyfes)
- liten skvis sitron
- smak til med evnt salt og pepper
Slik gjør du:
- Fileter ørreten. Del den opp i 2×2 cm biter. Er det halestykket, vil enden av halen være tynnere og trenger mindre koketid.
- Del hvitløk i skiver. Skjær chili i skiver. Skjær brokkolien også i skiver. Del sjarlottløken i båter.
- Ha kokosolje i en kjele. Stek hvitløk, chili og sjarlottløk i 1 minutt. Ha i korianderpulver.
- Hell i kokosmelk og fløte. Er den litt tykk no, kan du ta i litt vann. Den skal ikke være for tynn. Kok opp.
- Ha i soyasaus.
- Ha i blomkålris og brokkoli. Kok i 2 minutter.
- Ha i de tykkeste skivene med fisk. Kok 1 minutt.
- Ha i de tynne skivene med fisk. Kok til alt er ferdig.
- Smak til med litt sitron, salt og pepper.
Da er suppen klar til å nytes 🙂