Søk

Keto sprø pizzabunn rett i ovnen på 20 min

Keto sprø pizzabunn rett i ovnen

Hvordan kan jeg få laget en pizzadeig som minner 100% den deilige pizzabunnen jeg pleier å lage til pizzaovnen? Både i konsistens og smak?
Det er faktisk ikke lett, for mange av oppskriftene på pizzabunn med keto eller lavkarbo smaker alt for mye ost.

Men jeg tror jammen jeg har fått det til!! Denne deigen tar maks 10 minutter å lage, du legger fyllet rett på og så tar det 10-12 minutter å steke. Så totalt med fra du starter, vil du bruke ca 30 minutter.

Med andre ord, tar denne pizzaen MYE kortere tid å lage enn den vanlige med mel, gjær, elting, heving, heving igjen og så til slutt steking.

Min hjemmelagede røde pizzasaus, finner du her.

Hvis du har lyst til å prøve marinert kylling på pizza, finner du oppskrift her.

Dette er en oppskrift for 2 langpanner. Rester kan fryses ned med bakepapiret mellom lagene.

Dette trenger du:

Pizzadeig:
  • 2 pakker à 220g mozerellaost, den ferdig revet, ikke den ferske
  • 2 egg
  • ca 220-250g mandelmel 
  • 2ts bakepulver

Pizzafyll:

Her bruker du det du liker å ha på pizzaen. Forslag her:

  • pizzasaus, se oppskrift her
  • revet hvitost
  • mariner kylling, se oppskrift her
  • soltørkede tomater, finhakket
  • kalamata oliven
  • løk, i skiver
  • sjampinjong, i skiver
  • tomat, i skiver
  • gorgonzola ost
  • pepperoni
  • bacon

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smelt mozerellaen i mikroen (tar ca 3-4 min) og bland alt det andre inn med en håndmikser eller i kjøkkenmaskinen, så du får en deig. Dette kan ta 1-2 min.
  3. Del deigen i 2 like deler. Ha deigen på et bakepapir.
    Keto sprø pizzabunn rett i ovnen på 20 min
    Slik skal deigen se ut
    og ha et nytt bakepapir over. Bruk hendene eller en rulle og rull det flatt utover til en tynn rektangel. Jo tynnere, jo bedre. Her kan det være greit å være 2 personer, en til å holde i papiret og en til å rulle deigen.
    Keto sprø pizzabunn rett i ovnen på 20 min
    Ferdig rullet ut
  4. Ha på saus og strø ost over. Ha på alle de andre ingrediensene.
  5. Sett inn i midten av ovnen og stek i 10-12 minutter.

4 kommentarer

  1. Hei.
    Med dette: «Denne deigen tar maks 10 minutter å lage, du legger fyllet rett på og så tar det 10-12 minutter å steke. Så totalt med fra du starter, vil du bruke ca 30 minutter»..
    Mener du at deigen skal stekes først 10 minutter uten fyll, eller at bunnen skal stekes 10 minutter sammen med fyllet med en gang?

    1. Hei Christer,
      denne kan du rulle ut og ha på fyll og så rett i ovnen. Om du ønsker den enda sprøere, kan du forsteke den litt, men jeg pleier ikke gjøre det.

  2. Tror jeg gjorde feil her 🤣

    Skal man smelte mozerella og blande det i deigen?

    Da er det ikke rart deigen min ble litt før tørr og flat, men den ble spør da 🤣

    1. Hei Daniel,
      ja, du skal smelte mozarellaen i microen til den er helt flytende. Så blander du alt det andre inn. Da blir den smidig og lett å kjevle utover til en pizzabunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter