Røkelaks i form med keto pastaplater

Keto pasta laget med havrefiber

Pasta er vel den tingen de fleste vil savne når det skal starte med keto eller lavkarbo.

Ikke fortvil. Her har @keto.trondheim laget en variant som er skikkelig god. Måtte bare teste den ut selv også.

Jeg har en annen type liggende på siden her også, men denne nye varianten har havrefiber som ingrediens, og det er spennende.

Det tar totalt 20 minutter å lage din egen pasta. I og med du kjevler den ut på et bakebrett, kan du velge hvilken  fasong du vil ha på pastaen.

  • Lasagneplater – klipp i samme størrelse som formen du skal bruke.
  • Spagetti – klipp de så smale du klarer
  • Tagliatelle – klipp de i 1-1,5cm bredde.

Og det beste 🙂 🙂 Den kan fryses! Del den i ønskede porsjonspakninger og frys ned. Tin på benken.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Her vil du kunne stille meg spørsmål, få nye oppskrifter og følge med på bloggen, hvor jeg skriver om keto dietten og utfordringer og fordeler med den.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 125g Tine kremost naturell (en boks)
  • 2 ts havrefiber (strøken)
  • 3ts fiberhusk (strøken)

Pastasaus med fløte og parmesan:

  • 3 kyllingbryst, deles opp i ønsket størrelse
  • 0,5 løk, finhakket
  • 1 mellomstor sjampinjong, i små biter
  • 2 fedd hvitløk, knuses
  • salt og pepper
  • 2ts timian
  • 3dl kremfløte
  • 50g parmesan, revet fint
  • 2 eggeplommer

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 140 grader varmluft.
  2. Pisk eggene luftige.
  3. Pisk resten av ingrediensene godt inn i eggene så det ikke er igjen noen osteklumper i røren. La røren stå og tykne i 10 minutter.
  4. Fordel røren på to oljede bakepapir og legg et nytt, oljet bakepapir på toppen.
  5. Kjevle røren til ønsket tykkelse, eller bruk håndflatene (jeg kjevler det til 1-2 mm) Jeg bruker ofte håndflaten først og avslutter med kjevlen.
  6. Stek brettene i ovnen i 7-8 minutter på de to midterste rillene. Behold bakepapiret over.
  7. Fjern forsiktig bakepapiret og skjær pastaen i ønsket bredde. Tynne, tagliatelle eller pastaplater.

Kan fryses.

Pastasaus med fløte og parmesan:

  1. Stek løk og sjampinjong i olivenolje til løken er blitt myk. Tilsett hvitløk og stek  1 min til. 
  2. Tilsett kyllingen og la den steke til den har litt skorpe. Ha på salt og pepper og timian.
  3. Pisk fløten med eggene og hell over kyllingen. Kok på svak varme i 10 minutter.
  4. Tilsett revet parmesan og rør dette godt inn i sausen.

Serveres med ønsket mengde pasta og evnt en liten salat.

Klar til å klippes i strimler

Siste oppskrifter