Søk

Keto grunnoppskrift for spagetti og lasagne

keto grunnoppskrift for spagetti og lasagna

Kaloriinnhold er beregnet pr person

Keto grunnoppskrift for spagetti og lasagne

En av de tingene jeg savner mest etter å ha startet på ketogen mat, er all type pasta. Jeg tenkte lenge at eneste alternativet, var squash mellom lagene.

Så kom jeg over et forslag med egg og kremost. Første gangen vi lagde denne var alle eige om at denne lett erstatter vanlig pasta.

Eneste forskjellen på keto pasta og vanlig italiensk pasta, er at keto pasta metter mer. OG at smaken og konsistensen er bedre. (hvertfall etter min smak)

Jeg opplevde ofte at jeg kun var mett en liten stund da jeg før spiste vanlig pasta. NÅ, når jeg har byttet til denne, holder jeg meg faktisk mett fra kveld til lunsj dagen etter. Helt utrolig! Og energinivået er der hele tide. DET var det ikke før.

Vil du lage dobbelt porsjon, kan du sette 2 brett inn samtidig i ca 8 minutter på VARMLUFT.

Det du ikke bruker, kan du fryse ned. Spagettistrimler i poser og pastaplater i poser med bakepapir imellom. Ta det ut og tin det og du er klar fo ny middag 🙂

Dette trenger du:

 • 4 egg
 • 140g Philadelfia smøreost
 • 20g fiberhusk
 • 0,5ts salt
 • evnt 1ts tørkede urter, som oregano, timian el.

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 150 grader varmluft.
 2. Bland osten inn i egg og salt så det ikke er mere klumper igjen. Dette kan gjøres med en visp eller med en håndmikser.
  Keto grunnoppskrift for spagetti og lasagne
  Her har jeg doblet oppskriften
 3. Tilsett fiberhusk litt og litt. Når alt er godt blandet, la røren stå og hvile i 2-3 minutter. Den skal være litt tykk.
 4. Legg et bakepapir på en langpanne og fordel røren utover med en slikkepott. (så godt det lar seg gjøre)
  Keto grunnoppskrift for spagetti og lasagne
  Slik deigen ser ut før du jevner den ut mellom bakepapirlagene
 5. Legg et nytt bakepapir oppå og fordel røren jevnt med håndflaten.  (jeg har funnet ut at jeg har mer kontroll på deigen og får den jevnere når jeg bruker hendene i stedet for å rulle ut med en rulle) Pass på at det ikke tyter utenfor papiret.
  Keto grunnoppskrift for spagetti og lasagne
  Klar for ovnen
 6. Sett brettet inn på midterste rille og stek den i 10-12 minutter. Ta den ut og la den avkjøle på rist før du delen den opp i strimler (for spagetti etc) eller plater (for lasagne)
 7. Pastaplater: Bruk en saks og klipp den i den størrelsen du ønsker. Bruk den nå, eller frys den ned. La da bakepapiret være i mellom lagene og legg alle platene i en pose
  Spagetti etc: Her kan du enten bruke en pizzarulle og lage strimler, eller du kan rulle den til en pølse og bruke en kniv eller klippe den i tynne skiver.

Tips:

Ferdig spagetti er holdbar i kjøleskap i 2-3 dager. Frys den ned og ta den opp og tin den. Legg den på tallerken og hell saus over.

Stikkord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter