Focaccia for deg som spiser keto
Wow, hvordan er det mulig å spise opp en hel focaccia på en gang!??
Jeg har prøvet og feilet… Prøvd igjen. En focaccia kan jo ikke være så vanskelig å lage uten hvetemel? Jeg må jo klare det når jeg spiser keto?
Endelig har jeg fått til å lag en som ikke bare smaker ekstremt godt, men den tar både kort tid og er lett å lage. OG den minner om konsistensen på en vanlig focaccia.
Jeg har her laget en focaccia som ikke inneholder noe hvetemel. Vi hadde besøk av noen venner og de ble veldig overrasket da jeg fortalt dette.
Den er simpelthen helt nydelig.
Dette trenger du:
Deigen:
- 300g revet mozerella ost
- 120g kremost
- 260g finmalt mandelmel
- 4ss kokosmel
- 3ss bakepulver
- 4 store egg
Fyll:
- 4 fedd hvitløk, i skiver
- 4-5 soltørkede tomater, delt i biter
- 10-15 oliven uten skal, delt i 2
- 100g fetaost, delt i passe biter
- noen kvaster rosemarin
- olivenolje
- maldonsalt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader og dekk bunnen av en ca 20x30cm form med bakepapir. Ha litt olivenolje i bunn av formen.
- Mål opp kremost og mozarella i en lite bolle som tåler mikro. Sørg for at mozarellaen dekker kremosten.
- Ha bollen i mikroen i 30 sek. Sjekk om osten er smeltet. Om ikke, kjør den litt til. Når den er halvveis smeltet, rør kremost og mozarella sammen. Kjør den ytterligere litt i mikroen, men pass på at den ikke skiller seg.
- Ha osten og alle de andre ingrediensene i en foodprocessor med knivblader og kjør til en jevn deig.
- Deigen er nå ganske klissete. Ta den over i den ildfaste formen.
- Legg plastfolie over deigen og klem deigen jevnt utover i formen.
- Del opp hvitløk, soltørkede tomater, feta og oliven i passe biter. Trykk disse ned i deigen.
- Nå kan du enten steke den med en gang, eller den kan fint stå noen timer og vente på resten 🙂
- Stekes på midterste rille varmluft i ca 25 minutter.
- Ta den ut og dryss olivenolje over. Stø på med maldonsalt.
- Spises med en gang.