Hjemmelaget fajitakrydder - keto
Jeg lager ofte meksikansk inspirert mat, og dette krydderet er perfekt til fajitas. Fajitas er biter av kjøtt, krydret og stekt i panne.
- Du kan lage fajitas basert på kylling, biff, eller rekker/scampi. Dette passer til alt.
- Du kan bruke det marinade, som våt eller tørr rubb før grilling eller airfryer.
- Du kan bruke det som krydder i blomkålris.
- Du kan blande det i rømme og ha litt lime over og få en fin dressing.
Å lage fajitakrydderet selv er både økonomisk og MYE bedre enn det man kjøper i butikken.
Forskjellen på tacokrydder og fajitakrydder, er at i tacokrydderet tilsettes oregano, røde pepperflak og mer chilipulver, mens i fajitakrydderet er det også litt bakesukker og røkt paprika.
Bruk 2-3ts på 2 stk kyllingbryst. Husk at skjøttet skal trimles før det legges i VARM stekepanne.
La strimlene steke til de har fått farge på hver side.
Andre meksikanske oppskrifter finner du her:
Hvis du ønsker oppskrift på tortillalefser, finner du denne her.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.
Dette trenger du:
- 1 ss chilipulver (ikke indisk, da dette blir VELDIG stekt)
- (evnt 0,75ts indisk chilipulver)
- 1ss røkt paprika (kan bruke vanlig papirka)
- 2ts spisskummen
- 1,5ts hvitløkspulver
- 1ts løkpulver
- 0,5ts cayenne
- 1,5ts havsalt
- 1ts svart pepper
- 0,5ts bakesukker
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene og oppbevar i en tett beholder. Et syltetøyglass med lokk for eksempel.
- Bruk 2ts på 2 kyllingbryst strimlet.
- Mot slutten av steketiden presser du litt limesaft over kjøttet og blander godt.