Asiatisk kyllingburger med bringebær-og brokkolisalat
Her om dagen kom jeg over kyllingkjøttdeig fra Prior til 50%. Hva skulle jeg lage? Den smaker jo ingenting uten krydder.
Jeg valgte å gå for en asiatisk vri. Har laget noe liknende før, men men mango og quinoa. Disse ingrediensene har for mye karbohydrater for meg nå, så da ble det heller bringebær og litt brokkoli.
Her er oppskriften til den andre varianten.
Resultatet ble veldig godt. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er skikkelig lavkarbo eller keto, som jeg følger.
Dette trenger du:
Kyllingburgere:
- 800g kyllingkjøttdeig
- 2 ts salt
- 1 stk rød chili
- 0,5 lime, saften
- 2 fedd hvitløk, rives
- 2 cm fersk ingefær, rives
- 2 ts pepper
- 2 ts korianderpulver
- 2 ss fersk koriander, hakkes
Bringebær-og brokkolisalat:
- 1 pakke ferske bringebær
- 1 stk avokado
- 3 tomater, cherry
- 1/2 agurk
- 1/2 rød paprika
- 1 pakke babyspinat eller bayleaf salat
- 2 buketter brokkoli, i tynne skiver
- 2 ss soyasaus
- 2 ss limesaft
- 2-3ss olivenolje
Chili-og lime majones:
- 2ss seterrømme eller creme fraiche
- 2ss majones
- litt revet skall av lime
- 1ts criracha saus
Slik gjør du:
Kyllingburgene:
- Ha alt i en bolle og bland godt med hånden. Ha gjerne på deg en hanske.
- Var ovnen til 100 grader og sett frem en ildfast form. Evnt om du har en stekepanne som tåler å stå i ovnen, kan du bruke denne.
- Ha 2ss smør i en stekepanne. Bruk litt olje på hendene. Form 4 hamburgere og ha de i stekepannen. Stek på 80% av full varme. Snu de når de har fått en god skorpe. Når de har fått skorpe på begge sider, setter du de inn i ovnen.
- La gjennomvares der i ca 15-20 minutter.
Salaten:
- Ha alle de tørre ingrediensene i en salatbolle. Ha avokado i terninger. Bland inn det våte rett før servering.
Chili-og lime majones:
- Bland alle ingrediensene sammen.
Serveres på en tallerken. Når burgerne kommer ut av ovnen, er det litt sky i stekepannen. Denne kan med fordel helles litt av over retten.