Søk

Tones indiske kyllingrett med gode krydder

Tones indiske kyllinggryte med gode krydder

Her om dagen følte jeg meg veldig kreativ. Jeg elsker jo å lage indisk og har flere oppskrifter på dette som er lagt ut på min andre matside. Jeg skal få lagt ut flere av de her når de er blitt modifisert til keto 🙂

Denne retten kan du  spise uten tilbehør. Kanskje bare med en enkel salat til.

Men, om du vil ha «ris» til, anbefaler jeg blomkålris. Stek den i stekepannen i litt kokosolje eller annen olje. Krydre med salt og pepper og skvis litt sitron over mot slutten.
Du kan også lage en yoghurt raiita.

  • yoghurt med 10% fett
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • litt revet agurk

Blomkål har 5g karbohydrat pr 100g

Hvit ris har 28g karbohydrat pr 100g

Dette trenger du:

  • 2 pakker kyllinglår med skinn (Prior)
  • salt og pepper
  • 2ss kokosolje
  • 1ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk + like mye fersk ingefær (lag paste)
  • 1,5ts tomatpurè
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 kardemommekapsler
  • 10 nellikspiker
  • 1,5ts frø av spisskummen eller 1 ts pulver
  • 1-2 ts rød chili pulver (ta litt og smak det til når den har kommet ut av ovnen)
  • 1ts gurkemeie
  • 2ts korianderpulver
  •  2ts salt
  • 2 ts svart pepper
  • 2 grønne chili
  • Fersk koriander til pynt

Slik gjør du:

  1. Salte og pepre kyllinglårene.
  2. Finhakk løk.
  3. Kjør ingefær og hvitløk sammen med litt vann i en stavmikser eller liknende til en paste.
  4. Jeg har brukt en stekepanne med høye kanter og som også tåler ovnen.
  5. Sett ovnen på 180 grader.
  6. Ha i oljen og nellikspiker, kanel, stjerneanis og spisskummenfrø. Stek i noen minutter til aromaen har kommet ut.
  7. Tilsett løk og stek den til den blir myk. Tar da 5-10 minutter. 
  8. Tilsett paste og stek videre i 1 minutt. 
  9. Tilsett tomatpure de andre krydrene og stek videre i 2 minutter.
  10. Legg i kyllinglårene med skinnsiden ned. Sørg for at de kommer helt ned i bunnen av pannen. Stek til du har god farge og snu de.
  11. Tilsett grønn chili og fløte. Gi det et godt oppkok før du setter den inn i ovnen. Stek den i ovnen i 25-30 minutter.
  12. Ta den ut og smak til om den trenger noe mer krydder. Chili eller salt f eks.
  13. Server med en liten salat og blomkålris.

Blomkålris:

  • 1 pose blomkålris (2 personer)
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • litt sitron

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter