Thai kylling med hvitløk og pepper
Thaimat er helt perfekt når du skal leve ketogent og det finnes utalligs retter, blant annet denne med thai kylling. Den lages veldig rent og har ofte kokosmelk i oppskriften.
Hvis du gjør som meg, og lager alt fra bunnen, vil du heller ikke bruke ferdigprodukter med mye tilsatt stivelse og sukker.
Denne retten tar bare 15 minutter å lage. Proppfull av hvitløk, derav navnet.
Ønsker du å bruke reker eller svin i stedet for? Da bare bytter du ut kyllingen med det.
Når det gjelder grønnsakene, kan du bruke hva du vil. Jeg har tatt utgangspunkt i 1/4 løk her og tatt like mye av de andre grønnsakene.
Grønnsaker du kan bruke, er f eks:
- brokkoli
- aspargesbønner
- grønn asparges
- spisskål
Det er viktig å gjøre alt klart før du begynner å lage selve retten, da dette går fort!!
Dette trenger du:
- 2 ss hvitløk, finhakket
- 200 g kylling, skjørt i fingertykke strimler
- 4 aspargesbønner, delt i 2cm lengder
- 1 tomat
- 1/4 liten løk
- 1 neve spinat
- 0,5 pose med blomkålris
- 2-3ss olivenolje eller kokosolje
- 0,5 ts svart pepper
- 1 ss østerssaus
- 0,5 ts soyasaus
- 0,5 ts svart soyasaus (eller 0,5ts til med soyasaus)
- 0,5 ts Sukrin Gold
Slik gjør du:
- Grovhakk hvitløken. Sett til side.
- Del opp aspargesbønner i 2 cm lengder, løk i tynne båter og cherrytomat i 4. Sett til side.
- Skjær kyllingen i tynne skiver og ca 2×3 cm store.
- Ha 3ss olivenolje i en god stekepanne og stek hvitløken 1 min.
- Tilsett kyllingen og stek i 2 min.
- Tilsett grønnsakene, spinaten, blomkålrisen, salt og pepper. Stek i ca 2 min.
- Tilsett soyasausene og Sukrin Gold og rør godt i 30 sek.
- Smak til med evnt mer pepper og litt salt.
Serveres alene, eller strø noen red curry flakes på toppen.