Søk

Syltet jalapeño på keto og lavkarbo

Syltet jalapeño på keto og lavkarbo

Det er jo ofte slik at mye mat som selges i butikken inneholder mye skjult sukker. Det gjelder også jalapeño og andre syltede varer, så som agurk, rødbete og kål.
Når det egentlig er så enkelt å lage en egen ketovariant uten tilsatt sukker, burde man jo heller gjøre det 🙂

Jalapeños er enkelest å få tak i innvandrerbutikker. Der selger de dem i løsvekt.

Når Jalapeño er moden blir den rød og søtere på smak. Styrken er medium til sterk. Den inneholder 2 500 – 5 000 scovillegrader.

Jalapeño er en populær chilifrukt og passer i mange matretter. I USA brukes den til og med i godteri, is og sennep. Rød Jalapeño selges også tørket, men da under navnet chipotle.

Det fine er at man faktisk kan lage dette selv!!! I denne oppskriften er det kun 40 karbohydrater og når du tenker at du bruker noen få, vil hver porsjon (4 skiver) kun utgjøre ca 0,16g karbohydrater.

Syltet jalapeño har mange bruksområder. Det er god til meksikansk, italiensk og f eks til pålegg.

Her om dagen kom jeg over et parti med veldig fine jalapeño da jeg var på besøk i Trondheim. Jeg tenkte at dette er jo en flott julepressang? Kjøpte 1 kg og fikk hjelp av Kim til å lage en nydelig lake. Dette gleder jeg meg til å ha som tilbehør til taco utover høsten!

Håper dere får inspirasjon til å lage dette dere også.

Dette trenger du:

  • ca 1 kg jalapeños, her har jeg også brukt litt røde jalapeños
  • 8 fedd hvitløk
  • 3 stjerneanis
  • 2-3 laurbærblader

Lake:

  • 0,5dl finesse bakesukker
  • 1dl klar edikk, 7 %
  • 2dl vann
  • 10 nellikspiker
  • 20 sorte hele pepper
Etter 2 døgn i kjøleskap, ser den slik ut.

 Slik gjør du:

  1. Ta fram 3 glass til å ha det ferdige produktet i. Kok opp vann og steriliser glassene.
  2. Kok opp alle ingrediensene til laken. Smak den til. Sett til side og la avkjøle mens du gjør klart resten.
  3. Del jalapeños i skiver. Fordel jalapeños, stjerneanis, laurbærblad og hele fedd hvitløk i hvert glass. 
  4. Kok opp laken på nytt og hell den over i glassene. Pass på at du får like deler sort pepper  og nellikspiker i hvert glass. Blir det for lite lake, koker du bare opp litt mer.
  5. Sett på lokket og avkjøl glassene. Når de er kalde, sett de i kjøleskapet.

De kan brukes med en gang de er avkjølt, men blir bedre jo lenger de står.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter