Suppe med hvit asparges og røkelaks keto

Kaloriinnhold regnet pr person.

Suppe med hvit asparges og røkelaks keto

Her er et forslag på suppe med hvit asparges og røkelaks. Dette er en type suppe som jeg nesten aldri ser bli laget lenger, i alle fall ikke fra bunnen.

Dette r også en flott forrett. Da holder den til 4-6 personer.

Når man skal spise ketomat, er det jo viktig at man vet hva man spiser og da er ikke posesupper noe lurt å bruke som grunnlag. Disse inneholder ofte mye sukker.

Hvit asparges er et fint grunnlag for ketomat. Det inneholder lite karbohydrater/100g.

Denne suppen er superenkel å lage. Her har jeg tatt utgangspunkt i 2 bokser hermetisk asparges. Når suppen er ferdig, tilsetter du røkelaksen. Denne skal ikke koke mer enn 1 minutt, da blir den tørr.

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 2 bokser hvit asparges (320g)
  • 0,5 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2ss olivenolje
  • 2ss pepperost, tine kremost
  • 1dl creme fraiche
  • 1dl fløte
  • kraften fra boksene
  • 2ts kyllingfond
  • 2ts grov sennep
  • 1 liten vårløk, snittet
  • 300g røkt ørrett eller laks
  • fersk basilikum, til pynt eller finhakket i suppen

 

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i olvenolje i en kjele til den er blitt myk.
  2. Tilsett ost, creme fraiche, fløte, sennep og fond. Kok i 2-3 minutter.
  3. Tilsett kraften fra boksene og kok 1-2 minutter.
  4. Del aspargesen i 3-4cm lange biter. Spar på 1/2 boks med asparges.
  5. Ha 1,5 boks med asparges i suppen og la koke i 1 minutt. Bruk stavmikser og kjør den jevn og tykk. Kok noen minutter.
  6. Smak om den trenger noe mer. Husk at røkelaksen gjør suppen salt når den kommer oppi.
  7. Skru ned varmen og tilsett røkelaksen. Denne skal bare varmes på svak varme i maks 1 minutt.

Serveres i dyp tallerken med litt pynt av laks og basilikum.

Siste oppskrifter