Kaloriinnhold regnet pr person.
Suppe med hvit asparges og røkelaks keto
Her er et forslag på suppe med hvit asparges og røkelaks. Dette er en type suppe som jeg nesten aldri ser bli laget lenger, i alle fall ikke fra bunnen.
Dette r også en flott forrett. Da holder den til 4-6 personer.
Når man skal spise ketomat, er det jo viktig at man vet hva man spiser og da er ikke posesupper noe lurt å bruke som grunnlag. Disse inneholder ofte mye sukker.
Hvit asparges er et fint grunnlag for ketomat. Det inneholder lite karbohydrater/100g.
Denne suppen er superenkel å lage. Her har jeg tatt utgangspunkt i 2 bokser hermetisk asparges. Når suppen er ferdig, tilsetter du røkelaksen. Denne skal ikke koke mer enn 1 minutt, da blir den tørr.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.
Dette trenger du:
- 2 bokser hvit asparges (320g) ELLER 400g fersk asparges
- 0,5 løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2ss olivenolje
- 2ss pepperost, tine kremost
- 1dl creme fraiche
- 1dl fløte
- kraften fra boksene
- 2ts kyllingfond
- 2ts grov sennep
- 1 liten vårløk, snittet
- 300g røkt ørrett eller laks
- fersk basilikum, til pynt eller finhakket i suppen
Slik gjør du:
- Finhakk løk og hvitløk og stek i olivenolje i en kjele til den er blitt myk.
- Tilsett ost, creme fraiche, fløte, sennep og fond. Kok i 2-3 minutter.
- Tilsett kraften fra boksene og kok 1-2 minutter. Eller ha i 2 dl vann, om du bruker fersk asparges her: Følg punkt 1 og 2 nedenfor.
- Del aspargesen i 3-4cm lange biter. Spar på 1/2 boks med asparges.
- Ha 1,5 boks med asparges i suppen og la koke i 1 minutt. Bruk stavmikser og kjør den jevn og tykk. Kok noen minutter.
- Smak om den trenger noe mer. Husk at røkelaksen gjør suppen salt når den kommer oppi.
- Skru ned varmen og tilsett røkelaksen. Denne skal bare varmes på svak varme i maks 1 minutt.
Hvis du har fersk asparges:
- Skrell dem og del i 3-4 cm biter. Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesen mør. Spar litt av stilkene og blomsten til pynt.
- Ha resten av aspargesen i suppen og fortsett å følge fra punkt 5.
Serveres i dyp tallerken med litt pynt av laks og basilikum.