Søk

Supersaftige boller med havrefiber helt keto

Supersaftige boller med havrefiber helt keto

Supersaftige boller med havrefiber.
Boller hører til når det er fastelaven. Det finnes utallige oppskifter der ute på boller, spesielt den vanlige varianten.
Frem til nå har det ikke vært så lett å lage noe som i det hele tatt minner om vanlige boller, men som er ketovennlige.
Når Funksjonell Mat har kommet med fiberhusk, blir det andre boller, for å si det sånn 🙂
 
Disse tar bare 35 minutter å lage!! Tenk deg det? Det er noe annet enn å lage de med gjær? Heve, rulle ut, heve igjen og så steke.
Jeg har valgt å ikke  bruke tørrgjær i disse, da jeg mener det ikke har noen effekt på hevingen, da gjær trenger sukker får å aktivere heving.
 
Jeg serverte disse i går til  gjester, med pisket krem og hjemmelaget bringebærsyltetøy, og bollene fikk gode tilbakemeldinger. De minner om vanlige boller og kan helt fint laget i stedet for 🙂
Finesse bakesukker og havrefiber kan du blant annet kjøpe her
 
Bollene kan fryses og varmes forsiktig i ovnen.

Dette trenger du:

Deig:

  • 3 egg
  • 1 boks cottage cheese, 225g
  • 3dl fløte
  • 90g smør
  • 170g havrefiber
  • 45g fiberhusk
  • 1ts salt
  • 6ts kardemomme
  • 60g Finesse bakesukker
  • 2ts bakepulver
  • 1,5ts xantangummi (kan sløyfes, men gir litt smidigere boller)
  • 1 egg til pensling

Bringebærsyltetøy:

  • 1 pakke Eldorado fryste bringebær
  • Finesse bakesukker

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Smelt smør.
  3. Bruk en stavmikser og kjør cottage cheese, egg og smeltet smør til den jevn røre. Det skal ikke være klumper av cottage cheese i røren.
  4. Hell blandingen i en bakebolle sammen med fløte.
  5. Ha i alt det tørre kjør det godt i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller K. Eventuelt kan du bruke en håndmikser. Bland den i 5 minutter, til du har en smidig deig.
  6. Deigen skal ikke være smuldrete når den er eltet ferdig. Da bør du ha i litt mer fløte. Er den for klissete, kan du ta i lit og litt havrefiber. PERFEKT DEIG skal ikke sitte fast i hendene, men likevel være lett å forme runde boller.
  7.  Rull en pølse av deigen på kjøkkenbenken og del den i 12 emner. Form boller.
  8. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. La de hvile i 10-15 minutter. Pensle så med egg.
  9. Sett ovnen på 180 grader og stek bollene på nederste rille i ca 30 minutter. Legg et bakepapir over om de begynner å bli for mørke.

Bringebærsyltetøy:

  1. Tine bringebær i en bolle og knus bærene med en gaffel. 
  2. Smak til med Finesse bakesukker til ønsket smak. Husk at Finesse bakesukker er 2 x søtere enn vanlig sukker. 1ss bakesukker = 2ss sukker.

Lag krem og monter sammen til fastelavensboller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter