Stikkelsbær chutney til ostefatet, helt keto

stikkelsbær chutney

Stikkelsbær chutney til ostefatet, helt keto.

Det er sikkert flere enn meg som har stikkelsbærbusker i hagen. Visste du at de kun inneholder 5,4g karbohydrater pr 100g? Dette gjør de utmerket å lage chutney av.

Denne chutneyen er laget med litt indiske krydder og finesse bakesukker og passer utrolig godt som tilbehør til f eks indisk mat eller ostefatet – spesielt blåmuggoster.

Har du lyst til å lage deilig indiske retter til denne? Ta en titt her.

Dette trenger du:

  • 2 liter stikkelsbær, både blå og grønne
  • 3ss olje
  •  1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2cm fersk ingefær
  • 1ts nellikspiker
  • 1ts kardemommefrø (har du bare kjerner, ta frøene ut av 6-8 kjerner)
  • 1ts korianderfrø
  • 1ts nigellafrø (kan sløyfes)
  • 1 kanelstang
  • 100g Finesse bakesukker
  • steriliserte glass (ligget i kokende vann)

Slik gjør du:

  1. Skyll og rens stikkelsbærene fri for buse og stilk.
  2. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær.
  3.  Varm oljen i en kjele og tilsett løk. Stek til denne er blitt myk. Ha så i hvitløk, ingefær og chili.
  4. Stek dette i 2-3 minutter.
  5. Ha i stikkelsbærene og bakesukker. Kok opp og sett på lokk. La det hele småkoke i 5 minutter. Rør litt i det. Du vil se at det synker godt sammen etter hvert.
  6. Kok på svak varme med lokk i ca 1 time. Rør ved jevne mellomrom.
  7.  Sjekk om du synes den er tykk nok, om ikke, koker du den litt til. Den vil også tykne når den blir kald.
  8. Hell på små syltetøyglass og sett på lokket.
  9. Oppbevares 1-2 uker i kjøleskap eller frys ned og ta opp ved behov.

Siste oppskrifter