Stikkelsbær chutney til ostefatet, helt keto.
Det er sikkert flere enn meg som har stikkelsbærbusker i hagen. Visste du at de kun inneholder 5,4g karbohydrater pr 100g? Dette gjør de utmerket å lage chutney av.
Denne chutneyen er laget med litt indiske krydder og finesse bakesukker og passer utrolig godt som tilbehør til f eks indisk mat eller ostefatet – spesielt blåmuggoster.
Har du lyst til å lage deilig indiske retter til denne? Ta en titt her.
Dette trenger du:
- 2 liter stikkelsbær, både blå og grønne
- 3ss olje
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2cm fersk ingefær
- 1ts nellikspiker
- 1ts kardemommefrø (har du bare kjerner, ta frøene ut av 6-8 kjerner)
- 1ts korianderfrø
- 1ts nigellafrø (kan sløyfes)
- 1 kanelstang
- 100g Finesse bakesukker
- steriliserte glass (ligget i kokende vann)
Slik gjør du:
- Skyll og rens stikkelsbærene fri for buse og stilk.
- Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær.
- Varm oljen i en kjele og tilsett løk. Stek til denne er blitt myk. Ha så i hvitløk, ingefær og chili.
- Stek dette i 2-3 minutter.
- Ha i stikkelsbærene og bakesukker. Kok opp og sett på lokk. La det hele småkoke i 5 minutter. Rør litt i det. Du vil se at det synker godt sammen etter hvert.
- Tilsett nellikspiker, frøene og kanelstangen.
- Kok på svak varme med lokk i ca 1 time. Rør ved jevne mellomrom.
- Sjekk om du synes den er tykk nok, om ikke, koker du den litt til. Den vil også tykne når den blir kald.
- Hell på små syltetøyglass og sett på lokket.
- Oppbevares 1-2 uker i kjøleskap eller frys ned og ta opp ved behov.
2 kommentarer
Skal krydderet i etter min?
Hei Mette,
de skal i når det hele skal koke 1 time. Beklager at det var uteglemt, men takk for at du ga beskjed 🙂
Tone