Stekt squash med kylling i fløtesaus
Denne oppskriften er en variant av tapas med squash, paprika og aubergine. Du får jo ofte servert kalde, grillede grønnsaker i Spania.
Her har jeg heller stekt squashen i litt olivenolje til den er blitt myk og bruker den som «potet» i bunn av tallerkenen og har fløtesaus over.
Samtidig er dette en rett du kan bruke rester til lunsj f eks. Den smaker godt kald også fordi den har så mye krydder i seg 🙂
PS hvis du ikke har tid til å marinere, er det bare å blande alt i bollen og la stå i 10-15 minutter ute på benken.
Dette trenger du:
- 2 store kyllingbryst, delt i ca 2×2 cm biter
- 2-3 store fedd hvitløk, finhakket
- 2ss olivenolje, extra virgin, til marinade
- 1ss soyasaus
- 0,5ts cayennepepper, malt
- 0,5ts svart pepper, malt
- 1 squash, delt i tynne skiver
- 1ss olivenolje til steking
- 200g blandet sopp, jeg brukte sjampinjong og østerssopp
- 0,5 liten løk, finhakket
- 1ss meierismør ti steking av sopp og løk
- 3dl fløte
- 1-2ss fersk timian, evnt 1ts tørket
- 1 bunt grønn asparges, delt i biter
Slik gjør du:
- Del opp kyllingen og ha den i marinaden av olje, hvitløk, soyasaus, kayene og pepper. La gjerne stå i 1-4t.
- Del opp squash i skiver og legg den i en stekepanne med oljen. Stek til den blir myk.
- Finhakk løk og del soppen opp i passe store biter.
- Del asparges i 3 cm lange biter.
- Stek først kyllingen i marinaden til den har fått litt farge på alle sider. Den trenger ikke være gjennomstekt enda!!! Ta den opp i en bolle men la oljen være igjen i pannen. Tilsett 1ss smør og stek løk og sopp til denne er blitt myk og ferdig stekt.
- Tilsett fløten og timian og la dette koke litt inn før du tar i asparges og kylling.
- La koke i 5 minutter.
NYT et godt KETO måltid 🙂
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂