Søk

Stekt squash med kylling i fløtesaus

Stekt squash med kylling i fløtesaus

Denne oppskriften er en variant av tapas med squash, paprika og aubergine. Du får jo ofte servert kalde, grillede grønnsaker i Spania.

Her har jeg heller stekt squashen i litt olivenolje til den er blitt myk og bruker den som «potet» i bunn av tallerkenen og har fløtesaus over. 

Samtidig er dette en rett du kan bruke rester til lunsj f eks. Den smaker godt kald også fordi den har så mye krydder i seg 🙂

PS hvis du ikke har tid til å marinere, er det bare å blande alt i bollen og la stå i 10-15 minutter ute på benken.

Dette trenger du:

  • 2 store kyllingbryst, delt i ca 2×2 cm biter
  • 2-3 store fedd hvitløk, finhakket
  • 2ss olivenolje, extra virgin, til marinade
  • 1ss soyasaus
  • 0,5ts cayennepepper, malt
  • 0,5ts svart pepper, malt
  • 1 squash, delt i tynne skiver
  • 1ss olivenolje til steking
  • 200g blandet sopp, jeg brukte sjampinjong og østerssopp
  • 0,5 liten løk, finhakket
  • 1ss meierismør ti steking av sopp og løk
  • 3dl fløte
  • 1-2ss fersk timian, evnt 1ts tørket
  • 1 bunt grønn asparges, delt i biter

Slik gjør du:

  1. Del opp kyllingen og ha den i marinaden av olje, hvitløk, soyasaus, kayene og pepper. La gjerne stå i 1-4t. 
  2. Del opp squash i skiver og legg den i en stekepanne med oljen. Stek til den blir myk.
  3. Finhakk løk og del soppen opp i passe store biter.
  4. Del asparges i 3 cm lange biter.
  5. Stek først kyllingen i marinaden til den har fått litt farge på alle sider. Den trenger ikke være gjennomstekt enda!!! Ta den opp i en bolle men la oljen være igjen i pannen. Tilsett 1ss smør og stek løk og sopp til denne er blitt myk og ferdig stekt.
  6. Tilsett fløten og timian og la dette koke litt inn før du tar i asparges og kylling. 
  7. La koke i 5 minutter.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂

Da er det bare å nyte!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter