Kaloriinnhold er beregnet pr person
Stekt laks i pikant fløtesaus
Vi fikk stekt laks med pikant fløtesaus på en restaurant forleden, så i dag fikk jeg lyst til å prøve noe nytt. Gjett om det ble godt!!
Med en laks som er stekt så den har skorpe på utsiden, men fremdeles er mør og flaker seg.
Med en fløtesaus som satte prikken over i´en.
Jeg valgte å kun ha en frisk salat til, men du kan variere med agurksalat, kokt brokkoli eller andre grønnsaker. Det du måtte ønske.
Dette trenger du:
Laks og fløtesaus:
- 500g laks eller ørretfilet med skinn
- 50g smør
- salt og pepper
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1ts grov sennep
- 0,5ts dijon
- 2dl fløte
- 1ts salt
- 1ts pepper
- 1ts paprikapulver
- 1 liten knivsodd cayenne
- 1 eggeplomme
Salat:
- 1 pose blandet salat
- 0,5 rød paprika
- noen små cherrytomater
- 2ss olivenolje
- 0,5-1ts sitronsaft (smak deg frem
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Del fisken i serveringsstykker og ha på salt og pepper.
- Sett ovnen på 40 grader, i tilfelle du skal holde fisken varm etter den er stekt.
- Smelt smøret i en stekepanne på medium+ varme.
- Legg fisken med kjøttsiden ned.Pass på at smøret ikke blir brent. Dette skal være grunnlag til saus.
- Stek til den har fått skorpe og snu den.
- Stek videre i 3 minutter, snu tilbake og stek i 1 minutt. Fisken skal fremdeles ha en rosa kjerne.
- Legg fisken på en tallerken. Hold den varm i ovnen.
- Bruk fremdeles smøret i stekepannen og tilsett hvitløk og sennep. Stek i 1 minutt før du tilsetter fløte og krydder.
- Kok inn til en litt tykkere saus. Når du er fornøyd, tar du stekepannen av platen og visper inn en eggeplomme.
- For å få en skummende konsistens, kan du bruke stavmikseren litt.
- Bland sammen ingrediensene til salaten.
- Før servering tar du av skinnet på fisken og danderer den pent på en seng av saus. Serveres med salat.