Sprøstekte torsketunger med pikant remuladesaus keto
Det selges mye skrei i Norge på vinteren. Noe av det beste med denne tiden, er at vi også får tak i torsketunger.
Som dansken Kim sier, «torskens foie gras»
Det finnes så klart mange måter å lage paneringen på, men når man skal spise keto, bruker man jo ikke brødrasp.
Valget falt på en blanding mellom mandelmel og parmesan, OG du verden hvor godt det var!!
Det var faktisk mye bedre enn den tradisjonelle med brødrasp.
Hvis du ønsker min oppskrift på skrei, kan du finne den her.
Dette trenger du:
Torsketunger:
- 8 stk store oksetunger
- 30g mandelmel
- 10g parmesan, finrevet
- 1ts salt
- 1ts svart pepper
- 1 egg
- 1ss olje, til steking
- 1ss meierismør, til steking
- 4 skiver sitron, pynt
- vårløk, finskjært, pynt
Remulade:
- 2ss majones
- 2ss creme fraiche
- 0,5ts kapers, finhakket
- 0,5ts sriracha
- 1ts løk, finhakket
- 0,5ts dijon sennep
Slik gjør du:
Torsketunge:
- Tørk torsketungene av med kjøkkenpapir.
- Bland mandelmel, parmesan, salt og pepper i en bolle. Pisk egg i en annen bolle.
- Bland sammen ingrediensene til remuladen.
- Dypp torsketungene først i egg og så i mandelblandingen, før du steker de i stekepannen. Pass på at de får å god crispy skorpe.
- Legg torsketungene på tallerken med remuladesaus og pynt med vårløk og sitron.