Søk

Sprøstekt kylling i parmesansaus og urter

Sprøstekt kylling i parmesansaus og urter

Det finnes så mange muligheter å bruke kylling overlår med skinn. Du kan krydre dem akkurat som du vil og steke de så de blir helt crispy. Her er det en oppskrift hvor jeg har marinert kjøttet først og grillet det under grillen i ovnen. Sausen lager jeg separat og har i kyllingen helt til slutt. Nydelig!

Du kan f eks ha sellerirotpurè, eller blomkålris til.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Jeg har alltid på lager 🙂

Ser det ikke godt ut?

Dette trenger du:

  • 2 pakker kylling overlår med ben og skinn

Marinade:

  • 3ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2 ts paprikapulver
  • 1ts cayennepepper
  • 2ts salt
  • 2ts spisskummen
  • 2ts chiliflakes

Saus:

  • 2 stk sjalottløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 0,5 stk sitron
  • 5 dl kremfløte
  • 150 gram parmesan
  • 2 ss maisenna mel
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Kyllingen med marinade:

  1. Legg kyllinglårene i en ildfast form. Bland sammen marinaden og gni kyllinglårene inn med denne. Bruk gjerne engangshansker. La dette gjerne stå og godgjøre seg en times tid.
  2. Grilles under grillelementet i ca 30 min til den har fått sprø skorpe.

Sausen:

  1. Finhakk løk, hvitløk og selleri og stek dette helt mykt i 2ss smør.
  2. Ha i vin og la denne koke helt inn. Ha i kraft og kok dette ned til halv mengde.
  3. Tilsett fløte og kok videre til denne er halvert. Da er den ganske tykk. 
  4. Ha i revet sitronskall og sitronsaft og kok noen minutter til.
  5. Ta kjelen av platen og rør inn parmesan.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Jeg la kyllingbiten over i kjelen og satte kjelen i ovnen på 160 grader i 30 min. MEN ser i ettertid at jeg fint kunne tatt kyllingene ut av den ildfaste formen, helt sausen over i denne og lagt kyllingbitene ned i sausen og så satt formen i ovnen. Da hadde skinnet fortsatt å være sprøtt og godt.
 
 

Nyt et godt ketomåltid!

Litt av tilbehøret du kan bruke

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter