Søk

Sprøstekt andebryst med kryddersaus og rødløkskompott- keto

Sprøstekt andebryst med kryddersaus og rødløkskompott- keto

På søndag hadde vi noe skikkelig godt. Det er ikke vanskelig å lage, selv om det ser slik ut. Her kan du imponere både din bedre halvdel og gjester.

And er kjent for å slippe mye fett. Dette fettet er veldig godt og egner seg skikkelig bra som del av saus eller andre ting man skal lage hvor olje eller smør brukes.

Visste du at når du har stekt andebrystet på fettsiden, blir selve anda veldig mager? Og at om du tar vare på restene av fett, kan du bruke det i stedet for smør til andre matretter? Du kan også fryse det ned, samle opp og bruke det når du skal lage confit. Her er oppskrift på hjemmelaget confit.

I denne oppskriften bruker jeg ALT fettet i retten, SÅ IKKE KAST FETTET!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

Andebryst:

  • 2 stk andebryst
  • salt og pepper

Sellerirotgrateng:

  • 250g ferdig skrellet sellerirot
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 50g kremost – her kan du velge naturell, urter eller annen
  • 1.5dl kremfløte
  • 1ts svart pepper
  • 100g revet ost

Rødløkskompott:

  • 1 rødløk
  • 1ss smør eller ghee
  • 1ts Finesse bakesukker
  • 1,5ss rødvinsedikk

Saus:

  • 3ss av andefettet som har kommet etter steking av andebryst
  • 2dl kyllingkraft ELLER 2dl vann + 1,5ts kyllingfond
  • 2 stjerneanis
  • 1 liten kanelstang
  • 2 tynne skiver fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk, knuses
  • 2ss balsamiko eddik
  • 2ss rødvinsedikk
  • 1ss kaldt smør i terninger

Spinatstuing:

  • 200g frossen spinat
  • rester av stekefett fra andebryst

 

Slik gjør du:

Andebryst:

  1. Tin og tørk andebrystet godt. Bruk en skarp kniv og skjær rutemønster i skinnsiden. Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet.
  2. Smør brystene inn med salt og pepper på begge sider.
  3. Legg de med skinnsiden ned i en kald stekepanne og stek de på middels varme til de har god stekeskorpe. Du vil se at det vil smelte mye fett fra skinnet. Dette skal du IKKE KASTE! Vi bruker det videre i middagen 🙂
  4. Snu brystene og stek 2-3 min på andre siden.
  5. Legg brystene på en tallerken og la hvile. Ikke kast kraften som kommer på tallerkenen.

Ta vare på fettet fra stekepannen. Noe av dette skal brukes i sausen, stekepannen med resten skal brukes til å smelte spinat i.

Sellerirotgrateng:

  1. Sett ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Skrell og del opp sellerirot i tynne skiver.
  3. Ha kremost og fløte i en kjele og rør dette sammen til en saus.
  4. Kok den opp med hvitløk, salt og pepper.
  5. Tilsett sellerirot og la småkoke med lokk i 15 minutter.
  6. Hell over osten og sett hele kjelen i ovnen og stek det hele i 30 minutter. Ta ut og la hvile litt.

Rødløkskompott:

  1. Del rødløk i tynne skiver eller båter.
  2. Stek den myk i smør.
  3. Ha i edikk og bakesukker og kok ned til den er blitt tykk. Smak til om den trenger mer bakesukker (for sur) eller mer edikk (for søt)

Saus:

  1. Hell 3ss andefett i kjelen og tilsett krydderne. Fres i 1 minutt. Tilsett rødvinsedikk og balsamicoedikk. Kok i 1 minutt. Ha i kraft og kok dette ned til halvparten. Smak på den om den trenger mer salt, pepper eller annet. Er den litt for sur, har du i litt bakesukker.
  2. Helt på slutten av kokingen, heller du av kraften som har samlet seg på tallerkenen som andebrystene ligger på.
  3. Sil sausen og pisk inn smør rett før servering. Sausen må ikke koke etter at du har hatt oppi smør.

Spinatstuing:

  1. Ha frosne bite med spinat i stekepannen du stekte andebrystene i. Tin dette sakte. Når alt er tint, smaker du til med salt og pepper.

Serveres med f eks nyrørte tyttebær (med finesse bakesukker som søtning)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter