Spansk tortilla med kylling eller skinke – keto

Spansk tortilla med kylling eller skinke - keto

Du har sikkert bestilt deg spansk tortilla i en baguette i Spania. Tortilla con pan, som det heter på spansk. Denne finnes i utgangspunktet i 2 versjoner. Den ene med poteter og løk og den andre er tilsatt røkt skinke.

Da jeg som ung bodde på Gran Canaria og gikk på Den Norske Skolen der, var dette hva jeg bestilte til lunsj når jeg var på stranda med venner i helgene.

Poteter skal man jo ikke ha lenger, så da har jeg valgt noen andre ingredienser i stedet for.

Denne passer ypperlig om du har rester av kylling fra grillen, eller om du har noen andre rester som må brukes opp, f eks skinke. 

Blir det mat igjen? Da er denne veldig god å spise kald som lunsj 🙂

Dette trenger du:

  • 3-400g ester av kylling, kalkun, eller skinke
  • 5 egg
  • evnt 1ss fløte (jeg brukte ikke det)
  • 2-3ss olivenolje til steking
  • 1 rødløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 rød chili, finhakket
  • 0,5 brokkoli, skjære i biter
  • 2 store sjampinjong
  • 1 pakke Tine kremost, pepper
  • evnt finhakkede urter, oregano, timian
  • 100g revet ost
  • evnt salt og pepper

Lag gjerne en enkel salat til med olivenolje og litt edikk, f eks.

Velbekomme!
Velbekomme!!

 Slik gjør du:

  1. Del opp kyllingen i mindre biter. Skjær opp alle de andre ingrediensene.
  2. Pisk sammen eggene.
  3. Ha olje i en dyp stekepanne. Stek løk, hvitløk og sopp til dette er mykt. Ha i brokkoli og chili mot slutten.
  4. Tilsett kylling og ost. Rør dette godt sammen til osten er helt smeltet og blandet inn i det andre. 
  5. Smak om det trenger mer salt eller pepper.
  6. Tilsett event  finhakkede urter.
  7. Skru ned varmen til litt under medium varme og hell på eggene. Strø over osten og sett lokk på (evnt aluminiumsfolie, om du ikke har lokk som passer)
  8. La stå til eggene har satt seg.
  9. Lag en god salat til.