Soyamarinert ørret med blomkålsalat og rømmedressing

Soyamarinert ørret med blomkålsalat og rømmedressing

Soyamarinert ørret med blomkålsalat og rømmedressing er en enkel middag som er ferdig i løpet av 30 minutter. Denne faller alltid i smak hos oss.

Her har jeg brukt Lerøy sin ørret med skinn i form , 700g, men du kan like godt bruke laks eller Salma med denne.

Det blir ikke noe skorpe på fisken her, men  den er fløyelsmyk og saftig.

Perfekt å bruke restene til lunsj dagen etter 🙂

Dette trenger du:

Ørret:

  • ca 700g ørret (eller Salma)
  • 2ss soyasaus

Kryddermiks:

  • 2-3 stor hvitløk, finhakket
  • 2cm fersk ingefær, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 god neve koriander
  • 1ss olivenolje
  • liten skvis lime

Urtesaus:

  • 1 beger seterrømme
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • salt og pepper
  • 1 liten skvis med lime
  • 1 ts korianderpulver
  • 0,5ts chilipulver

Blomkålris:

  • 1 pose blomkålris eller 0,5 hod blomkål hakket opp fint
  • 1 hvitløk, finhakket
  • olje til steking
  • litt salt og pepper
  • 2ss rød paprika, finhakket
  • 0,5 rød chili, finhakket
  • 1 avokado, delt i terninger
  • 2ts soyasaus
  • 2ts olivenolje

Slik gjør du:

Ørret:

  1. Sett ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Tørk av fisken med en kjøkkenpapir og legg den i en ildfast form.
  3. Ha over soyasaus og la ligge i 10 minutter. Snu den gjerne noen ganger så den får soyasaus over det hele.
  4. Stek blomkålris og hvitløk i olje ca 5 minutter. Salte den og la den avkjøle litt.
  5. Finhakk hvitløk, chili og ingefær og fordel dette over fisken før du legger den i ovnen. Stekes i 8-10 minutter på midterste rille. Ta den ut, ha over litt lime og pynt med fersk koriander.
  6. Finhakk paprika, skjær avokado i terninger, finhakk hvitløk og koriander.
  7. Bland dette i risen rett før servering og rør inn litt soyasaus, lime og olivenolje.
  8. Bland sammen rømmedressingen.

    Soyamarinert ørret med blomkålsalat og rømmedressing