Soyamarinert ørret med blomkålsalat og rømmedressing
Soyamarinert ørret med blomkålsalat og rømmedressing er en enkel middag som er ferdig i løpet av 30 minutter. Denne faller alltid i smak hos oss.
Her har jeg brukt Lerøy sin ørret med skinn i form , 700g, men du kan like godt bruke laks eller Salma med denne.
Det blir ikke noe skorpe på fisken her, men den er fløyelsmyk og saftig.
Perfekt å bruke restene til lunsj dagen etter 🙂
Dette trenger du:
Ørret:
- ca 700g ørret (eller Salma)
- 2ss soyasaus
Kryddermiks:
- 2-3 stor hvitløk, finhakket
- 2cm fersk ingefær, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 god neve koriander
- 1ss olivenolje
- liten skvis lime
Urtesaus:
- 1 beger seterrømme
- 1 fedd hvitløk, knust
- salt og pepper
- 1 liten skvis med lime
- 1 ts korianderpulver
- 0,5ts chilipulver
Blomkålris:
- 1 pose blomkålris eller 0,5 hod blomkål hakket opp fint
- 1 hvitløk, finhakket
- olje til steking
- litt salt og pepper
- 2ss rød paprika, finhakket
- 0,5 rød chili, finhakket
- 1 avokado, delt i terninger
- 2ts soyasaus
- 2ts olivenolje
Slik gjør du:
Ørret:
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Tørk av fisken med en kjøkkenpapir og legg den i en ildfast form.
- Ha over soyasaus og la ligge i 10 minutter. Snu den gjerne noen ganger så den får soyasaus over det hele.
- Stek blomkålris og hvitløk i olje ca 5 minutter. Salte den og la den avkjøle litt.
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær og fordel dette over fisken før du legger den i ovnen. Stekes i 8-10 minutter på midterste rille. Ta den ut, ha over litt lime og pynt med fersk koriander.
- Finhakk paprika, skjær avokado i terninger, finhakk hvitløk og koriander.
- Bland dette i risen rett før servering og rør inn litt soyasaus, lime og olivenolje.
- Bland sammen rømmedressingen.