Soyamarinert laks med blomkålris
Noen ganger får jeg tak i Salmalaks på tilbud. Da hamstrer jeg! Denne fisken kan brukes på så mange måter.
Jeg er veldig glad i sashimi, men wok eller andre retter blir også godt.
I tillegg er jo laks en av de fete fiskeslagene som inneholder mer Omega 3 enn for eksempel torsk og sei.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
- 6oog salmalaks
- 0,5dl soyasaus
- 1ts sriracha
- 1ss Sukrin Gold
- 2ss limesaft
- 1ts svart pepper
- 1ss olivenolje til steking
Ris:
- 0,5 hode blomkål
- stilken av en brokkoli
- 3 fedd hvitløk
- 3 vårløk
- 3 blomster blomkål
- 1ts soyasaus
- kraft fra stekeskyen til fisken
- ristede sesamfrø
Slik gjør du:
- Del laksen i passe store biter
- Bland sammen marinaden og bland laksen godt inn.
- La stå og marinere mens du gjør klar det andre. Helst 30 minutter.
Ris:
- Kutt blomkål og brokkolistilk i små biter lik ris.
- Finhakk hvitløk og ingefær.
- Del vårløk i 3 cm lengde.
Ris og laks stekes samtidig i hver sin panne.
- Smelt 2ss smør i en stekepanne og tilsett ris, hviløk og ingefær. Stek i noen minutter før du tar i vårløk og brokkoli.
- Ha over soyasaus og bland godt.
- Ha 1 ss olivenolje i en annen panne og stek fisken på god varme. Først på skinnsiden og så snu den. ca 2 min på hver side. La den få «litt» skorpe. Den trenger ikke være gjennomstekt.
Server risen i bunnen, laks på toppen og hell over litt av stekeskyen fra fisken. Pynt med ristede sesamfrø.