Søk

Soyamarinert laks med blomkålris

Soyamarinert laks med blomkålris

Noen ganger får jeg tak i Salmalaks på tilbud. Da hamstrer jeg! Denne fisken kan brukes på så mange måter.

Jeg er veldig glad i sashimi, men wok eller andre retter blir også godt.

I tillegg er jo laks en av de fete fiskeslagene som inneholder mer Omega 3 enn for eksempel torsk og sei.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

  • 6oog salmalaks
  • 0,5dl soyasaus
  • 1ts sriracha
  • 1ss Sukrin Gold
  • 2ss limesaft
  • 1ts svart pepper
  • 1ss olivenolje til steking

Ris:

  • 0,5 hode blomkål
  • stilken av en brokkoli
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 vårløk
  • 3 blomster blomkål
  • 1ts soyasaus
  • kraft fra stekeskyen til fisken
  • ristede sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Del laksen i passe store biter
  2. Bland sammen marinaden og bland laksen godt inn.
  3. La stå og marinere mens du gjør klar det andre. Helst 30 minutter.

Ris:

  1. Kutt blomkål og brokkolistilk i små biter lik ris.
  2. Finhakk hvitløk og  ingefær.
  3. Del vårløk i 3 cm lengde.

Ris og  laks stekes samtidig i hver sin panne.

  1. Smelt  2ss smør i en stekepanne og tilsett ris, hviløk og ingefær. Stek i noen minutter før du tar i vårløk og brokkoli.
  2. Ha over soyasaus og bland godt.
  3. Ha 1 ss olivenolje i en annen panne og stek fisken på god varme. Først på skinnsiden og så snu den. ca 2 min på hver side. La den få «litt» skorpe. Den trenger ikke være gjennomstekt.

Server risen i bunnen, laks på toppen og hell over litt av stekeskyen fra fisken. Pynt med ristede sesamfrø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter