Søk

Skrei med sellerimos bacon og eggesmør

Skrei med sellerimos bacon og eggesmør

Skrei med sellerimos bacon og eggesmør.

Nå er det sesong for skrei. Denne nydelige fisken, som tilberedt riktig, gir store, hvite, saftige flak med fisk. Denne fisken har en helt unik muskulatur, noe som gjør den veldig populær når den endelig er i butikken.

Min keto varant på dette, er sellerirotmos med parmesan, bacon og eggesmør. Denne kombinasjonen er en helt utrolig kombinasjon av smak og nytelse.

Dette trenger du:

Skrei:

  • 4 gode skiver skrei, ca 1600g
  • vann
  • 1,5ss salt pr liter vann
  • 3-4 laubærblad
  • 1 toppet ts hel pepper
  • 3 skiver sitron

Sellerirotmotmos:

  • 500g sellerirot
  • vann + salt til koking
  • 1dl fløte
  • 1ss smør
  • 50g parmesan
  • pepper

Eggesmør:

  • 6 egg M/L
  • 200g meierismør

Bacon:

  • 300g bacon i terninger
  • 1ss olje til steking

Aspargesbønner:

  • 1 pose aspargesbønner
  • vann og salt

Slik gjør du:

Skrei:

  1. Kok opp vann med salt, laubærblader og pepper.
  2. Skru ned varmen, tilsett sitronskiver.
  3. Trekk skreien uten at den koker i 8-12 minutter, avhengig av tykkelse. Den er ferdig med en gang den løsner fra benet. 
  4. Ta den ut og legg den på et tallerken dekket med kjøkkenpapir, så den får rent av seg.

Sellerirotmos:

  1. Rens og del sellerirot i små biter. Kok de møre i salt vann. Hell av vannet og la den dampe på svak varme så det meste av væske er dampet bort.
  2. Tilsett fløte og smør og kjør alt i stavmikseren.
  3. Rett før servering, rører du inn parmesan.

Eggesmør:

  1. Kok eggene i 9 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Skrell dem.
  2. Bruk en eggedeler og del eggene. Snu de 90 grader og del de andre veien også.
  3. Rett før servering, varmer du forsiktig opp smøret og rører inn eggene.

Bacon:

  1. Ha olje og bacon i en liten kasserolle og stek dette i ca 10 minutter, eller til de er slik du liker dem.

Aspargesbønner:

  1. Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesbønner i 2 minutter. Hell av kokevannet og ha på kaldt vann for å stoppe kokingen. Sil av det kalde vannet med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter