Skikkelig god lammeskank med kremet saus
Denne retten passer perfekt om du skal ha gjester. Dere som bruker siden min som inspirasjon, har sikkert oppdaget at jeg er glad i lam. Skank er en av de tingene som du nesten ikke kan ødelegge. Ved å la den småkoke noen timer i en god kraft, blir den utrolig mør og god. Nesten så mør at du må være forsiktig når du tar den ut av kraften, så den ikke faller fra bena!
Skanken kokes i en kraft som blant annet er basert på Aas Lite øl. Denne ølen har totalt 3,5 karbohydrater. Grønnsakene er med for å gi smak. Disse siler du vekk før du koker ned kraften og bruker 2 dl til saus.
Det er 3 ting som er viktig for å få en god lammeskank middag.
- En god kraft og ha tålmodighet så den småkoker lenge nok.
- Ha tid til å koke ned kraften etterpå. Det blir best saus da.
- Lage en nydelig saus 🙂
Det vil egentlig si at du må bruke noen timer på denne, MEN den klarer seg helt fint alene mens den småkoker ferdig. DA kan du finne på andre ting 🙂
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Jeg har alltid på lager 🙂
Dette trenger du:
Skanken:
- 2 stk lammeskank
- salt og pepper
- 2ts knust rosemarin
- 2ss olivenolje til steking
Kraften til koking av skanken:
- 5 fedd hvitløk, knust
- 0,5 stk rød chili, oppdelt
- 1 liten løk, båter
- 100g gulerøtter, delt opp
- 1 boks (o,5l) Aas Lite øl
- vann
- 2ts fond, gjerne viltfond
- 1ss soyasaus
- 2dl fløte
- 2dl av nedkokt kraft
- noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
Purè:
- 200g ferdig skrelt sellerirot
- 100g blomkål
- saltet vann til koking
- 30g parmesan
- 1 liten hvitløk, knust
- salt og pepper, smak til
- 0,5dl fløte
Slik gjør du:
- Knus rosemarin i morter. Krydre lammeskankene med salt, pepper og rosemarin.
- Varm opp oljen og stek skankene på alle sider, så de får en skorpe. Ta de på en tallerken.
- Ha i smør og tilsett hvitløk, gulrøtter, løk og chili. Stek dette mykt.
- Hell i øl og kok opp. Ha i skanken og fyll på med vann til det NESTEN dekker. Kok opp, sett på lokk og la småkoke i 4 timer.
- Ta ut skankene igjen. Sil kraften og tilsett fond og soyasaus.
- Kok denne ned til 1/3. Tar litt tid.
- Sett skankene inn i ovnen på 60 grader mens du gjør klart det andre.
- I en ny kjele blander du 2dl fløte med 2 dl kraft. Kok dette ned til ønsket tykkelse. Smak til salt og pepper. Ønsker du litt mer farge på sausen, tilsetter du noen dråper sukkerkulør. (kan sløyfes)
Purè:
- Kok selleri og blomkål mør i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp grønnsakene lett på lav varme i 1-2 min.
- Tilsett de andre ingrediensene. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Serveres med en gang 🙂
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no