Søk

Sjømatsuppe med gode smaker alla KetoTone

Sjømatsuppe med gode smaker alla KetoTone

Noen ganger får jeg lyst på en smaksrik sjømatsuppe.

Jeg kjøper blåskjell ganske sjeldent, fordi jeg ofte synes at mange av skjellene er ødelagte fra butikken, men uansett… blåskjell er veldig godt, så lenge de ikke er kokt for lenge slik at kjøttet blir små og tørre klumper.  🙂

Denne suppen kan du lage til forrett eller som hovedrett. Vi vel si at det er forrett til 6 personer i oppskriften.

Den kan også lages nesten ferdig på forhånd. Da lager du alt frem til du skal lage selve suppen. Deler opp fisk, renser reker, koker kraft og blåskjell. Så setter du alt i kjøleskapet til 10 min før servering. 

Gubben min mente at: «Vi trenger jo ikke gå på restaurant, vi, når du varter opp med disse smakene i en sjømatsuppe!»

Det er jo hyggelig sagt av han. 

Hvis du ønsker å lage en blåskjellsuppe uten reker og fisk, kan du se på denne.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 1 nett ferske blåskjell
  • 1dl hvitvin eller vann
  • 400g laks eller ørret
  • 200g reker
  • Kraft av blåskjell og rekeskall
  • 2 røde chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1ss olivenolje
  • 0,5 fennikel
  • 0,5 brokkoli
  • 0,5 blomkål
  • 3dl kremfløte
  • 1ss soyasaus
  • 1ts svart pepper
  • 1ts gurkemeie
  • 0,5ts chiliflakes
  • 1ts koriander
  • 1 neve thaibasilikum (kan sløyfes)
  • 1 neve koriander

Slik gjør du:

  1. Ta skinnet av laksen og del i ca 2 cm terninger. Brystdelen, som ofte er tynnere, koker du ikke like lenge som de tykke terningene,
  2. Sjekk alle blåskjellene. De som er knust eller som ikke reagrerer ved å lukke seg når du dunker de forsiktig i benken, kaster du.
  3. Rens blåskjellene for «skjegg» og annet løst utenpå skjellet.
  4. Ha vann eller hvitvin i en kjele og hell blåskjellene i. Sett på lokk og kok opp. Rist i kjelen under koking. De skal koke ca 2-3 min.  Når skjellene åpner seg er de ferdig. Ikke la de overkoke, da krymper kjøttet og blir tørt.
  5. Sil kraften over i en bolle og avkjøl skjellene.
  6. Rens de og legg kjøttet i en bolle.
  7. Rens rekene og ta vare på skallet. Det skal brukes til kraft.
  8. Kutt fennikel, chili og hvitløk i biter og stek den i 3-4 minutter i litt olivenolje. Tilsett rekeskall og litt vann og kok videre i 5 min. Sil kraften over i den samme bollen som blåskjellkraften. Klem gjerne rekeskallet godt, så du får ut mest mulig kraft.
  9. Kutt blomkål og brokkoli i små blomster og ha de i kjelen sammen med olje. Tilsett korianderpulver, gurkemeie, pepper og chiliflakes. La dette steke med i 3 min.
  10. Ha over kraft, fløte, soyasaus og tilsett fersk koriander og thaibasilikum.
  11. La det hele koke i 5 minutter.
  12. Tilsett laksen og rør om. Kok denne i 1-2 minutter.

Fordel reker og blåskjell i tallerken og hell suppen over. Pynt gjerne med litt fersk koriander og noen reker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter