Salmalaks med asiatisk vri og blomkålris

Salmalaks med asiatisk vri og blomkålris

Her kommer en rask og enkel rett inspirert av det asiatiske kjøkken. Litt sånn  japansk vri på denne.

Du kan bytte ut blomkålrisen med f eks brokkoliris eller en sellerirotpurè.

Dette trenger du:

  • 600g salmalaks
  • salt og pepper
  • 2ss olje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2ss smør og 1ss olje
  • 1ss sriracha chili saus
  • 1ss limesaft
  • 1,5ss Sukrin sirup Gold
  • 1 pakke blomkålris
  • 1 pakke spinat (200g)

Slik gjør du:

  1. Del opp salmalaksen i jevne serveringsstykker og krydre de med salt og pepper.
  2. Finhakk hvitløk.
  3. Stek laksen på høy varme i 2ss olje 1 minutt på hver side. Den skal ikke være gjennomstekt, men ha en rå kjerne. Legg den  over på en tallerken. Skyll ut av pannen.
  4. Ha 2ss smør og 1ss olje i pannen og tilsett hvitløk. Fres denne lett før du tilsetter Sukrin sirup, soyasaus, chilisaus og limesaft. Kok dette til en litt tykk saus. Blir den for tykk, tilsett litt vann og kok opp igjen.
  5. Legg laksen tilbake i stekepannen og fordel sausen på begge sider. 
  6. Ha over urter og sett stekepannen til side.
  7. Stek blomkålrisen sammen med 1ss olje i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
  8. Fres spinaten i en kjele på høy varme sammen med litt smør til den kollapser. Krydre med litt salt og pepper.

Ha blomkålris, spinat og laks med saus på en tallerken. 

Siste oppskrifter