Saftig og mørt andebryst med indisk saus

Saftig og mørt andebryst med indisk saus

Jeg synes at andebryst er veldig godt. Spesielt om man har den i sous vide før steking. Her har jeg også speket den, slik at den blir enda mørere og får en  nydelig smak.

Forberedelsene her tar jo noen timer, men du kan  gjøre alt ferdig på forhånd, så det bare er å steke kjøttet. Eventuelt, om du skal ha det samme dag, kan du begynner på formiddagen å legge den i lake, for så å sous vide den.

Å leve keto kan by på sine utfordringer. Spesielt når det kommer til tilbehør og sauser. Her har jeg laget en fløtesaus, men den smaker enda noe syre, slik at den passer utmerket til and.

Jeg har flere oppskrifter på and og fugl her

Dette trenger du:

Anden:

  • 2 stk andebryst
  • 2,5dl vann
  • 0,5dl salt
  • 0,5 dl Finesse bakesukker
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 skiver ingefær
  • 1 stor ss Tandoori krydder
  • 20 svarte pepperkorn

Saus:

  • Kraften fra sous vide
  • Fett fra steking av andebryst
  • 4 nellikspiker, knust i morter
  • 2 kardemommekapsler, knust i morter
  • 2dl kremfløte
  • 1ts soyasaus
  • 1 knivsodd chilipulver
  • 1ts korianderpulver
  • 1ts tandooripulver
  • salt og pepper om det trengs

Blomkålris:

  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten, rød løk, finhakket
  • 1ss frisk ingefær, finhakket
  • 0,5-1 rød chili, i skiver
  • 1 pose blomkålris
  • smør til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Anden:

  1. Kok opp alle ingrediensene til laken. La koke i 3 minutter. Avkjøl helt og sett den litt i kjøleskapet. Skal være helt nedkjølt.
  2. Snitt med en skarp kniv i skinnsiden til andebrystene. 
  3. Ha andebrystene i laken og sett kaldt i 4 timer.
  4. Ta de ut og tørk av dem.
  5. Sous vide på 56 grader i 2 timer. Avkjøl brystene ved å legge posen i kaldt vann. Da vil de ikke fortsette å være varme inni når du skal steke dem.
  6. Den kraften som er i posen, heller du over i kjelen du skal lage saus i.
  7. Stek på medium+ panne til de er sprø og vine på skinnsiden. Snu de og stek 30-60 sek på andre siden.
  8. Legg de på en tallerken og la hvile. Del opp i skiver rett før servering.
  9. Hell fettet fra stekepannen over i kjelen til saus. Ikke skyll stekepannen, den skal du steke blomkålrisen i.

Saus:

  1. Ha  kraften fra sous vide i en kjele. Hell også over fettet fra steking av andebrystene.
  2. Knus nellikspier og kardemommekapsler i en morter. Hvis det blir noe skall fra kardemommekapslene, fjern dette.
  3. Tilsett alle andre ingrediensene og la sausen koke ned til den blir tykkere.
  4. Hell over kraften som ligger i bunnen av tallerkenen hvor andebrystene hviler.
  5. Smak til med evnt salt og pepper.

Blomkålris:

  1. Finhakk rødløk, hvitløk og ingefær. Del chili i skiver.
  2. Ha litt smør i stekepannen og stek alt mykt.
  3. Tilsett blomkålrisen og stek i maks 5 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Skvis litt sitron over og bland godt.

Servèr og nyt!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kand du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Siste oppskrifter