Saftig KETOladekake med mørk sjokolade og smørkrem
Jeg vet at det er mange av dere som savner en god og saftig sjokoladekake.
Selv har jeg aldri egentlig vært så glad i kaker og bakevarer, eller godteri. Kanskje også derfor jeg ikke så ofte deler denne type oppskrifter.
I dag har datteren min bursdag, og selv om hun ikke skal feire med oss, fant jeg ut at jeg ville lage en bursdagskake 🙂
Kaken ble både saftig og skikkelig god. Kremen er veldig fløyel og lett å smøre ut.
Og her er det kun 1 karbohydrat pr kakestykke!!! Tenk deg det 🙂 Utrolig, men sant. Ikke noe her som øker blodsukkeret 🙂
Men den er VELDIG mektig, så for meg holdt det med ett stykke 😉
Håper du får lyst til å prøve denne.
Dette trenger du:
- 30g mandelmel
- 30g kokosmel
- 30g Finesse bakesukker
- 60g bakekakao (jeg brukte Freia bakekakao)
- 0,5ts natron
- 3ts bakepulver
- 0,25ts salt
- 70g kokosolje, smeltet (jeg brukte Cocosa)
- 3 dråper stevia vanilje eller 1ts vaniljesukker
- 2 egg
- 1,5dl vann
Frosting:
- 100g smør
- 80g mørk sjokolade, hakket (jeg brukte Plamir So Free kjøpt på Kiwi)
- 2 dråper stevia vanilje eller 1ts vaniljesukker
- 1,5ss Finesse bakesukker
Slik gjør du:
Kakebunnen:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Bland alle tørre ingredienser i en medium bolle. Bland godt.
- Pisk eggene luftige.
- Tilsett vann og kokosolje.
- Rør forsiktig det tørre inn i det våte. Litt om gangen. Du kan bruke en slikkepott eller vispen på kjøkkenmaskinen på laveste hastighet. Bland alt godt.
- Smør en form på ca 20cm. Hell kakerøren i.
- Stek den i ca 20-25 minutter på midterste rille. Sjekk med en kakepinne. Når det ikke ligger igjen kakerøre på pinnen, tar du ut kaken.
- Sett kaken på en rist. Ta av ringen og bunnen, men la bakepapiret være på. Avkjøl.
Frosting:
- Hakk sjokolade fint.
- Smelt smør i mikroen. Tilsett sjokolade, ikke rør, men la den smelte i smøret. Det tar ca 5 minutter. Rør nå til en jevn røre. Hvis noe av sjokoladen ikke blir blandet i smøret kan du sette bollen inn i mikroen i 10 sek til.
- Tilsett bakesukker og vanilje og bland godt. Bakesukker skal være helt smeltet i røren så det ikke “knaser” når du spiser kremen etterpå. Sett bollen inn i mikroen i 10 sek om den ikke blander seg inn i røren.
- Sett røren i kjøleskapet til den er avkjølt. Pisk den opp med en håndmikser før du smører den på kaken. Da blir den luftig. (og lysere)
- Del kaken i 2-3 like deler. Smør krem i hvert lag og ha et siste lag på toppen. Kaken kan smuldre litt opp når du skal sette den sammen, men med kremen vil du “lime” den sammen.
- Del den i 16 deler. 1 del har 1g karbohydrat.