Søk

Saftig KETOladekake med mørk sjokolade og smørkrem

Saftig KETOladekake med mørk sjokolade og smørkrem

Jeg vet at det er mange av dere som savner en god og saftig sjokoladekake.

Selv har jeg aldri egentlig vært så glad i kaker og bakevarer, eller godteri. Kanskje også derfor jeg ikke så ofte deler denne type oppskrifter. 

I dag har datteren min bursdag, og selv om hun ikke skal feire med oss, fant jeg ut at jeg ville lage en bursdagskake 🙂

Kaken ble både saftig og skikkelig god. Kremen er veldig fløyel og lett å smøre ut.

Og her er det kun 1 karbohydrat pr kakestykke!!! Tenk deg det 🙂 Utrolig, men sant. Ikke noe her som øker blodsukkeret 🙂

Men den er VELDIG mektig, så for meg holdt det med ett stykke 😉

Håper du får lyst til å prøve denne.

Velbekomme og nyt!!

Dette trenger du:

  • 30g mandelmel
  • 30g kokosmel
  • 30g Finesse bakesukker
  • 60g bakekakao (jeg brukte Freia bakekakao)
  • 0,5ts natron
  • 3ts bakepulver
  • 0,25ts salt
  • 70g kokosolje, smeltet (jeg brukte Cocosa)
  • 3 dråper stevia vanilje eller 1ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 1,5dl vann

Frosting:

  • 100g smør
  • 80g mørk sjokolade, hakket (jeg brukte Plamir So Free kjøpt på Kiwi)
  • 2 dråper stevia vanilje eller 1ts vaniljesukker
  • 1,5ss Finesse bakesukker
Ferdig stekt i pannen

 Slik gjør du:

Kakebunnen:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle tørre ingredienser i en medium bolle. Bland godt.
  3. Pisk eggene luftige.
  4. Tilsett vann og kokosolje.
  5. Rør forsiktig det tørre inn i det våte. Litt om gangen. Du kan bruke en slikkepott eller vispen på kjøkkenmaskinen på laveste hastighet. Bland alt godt.
  6. Smør en form på ca 20cm. Hell kakerøren i.
  7. Stek den i ca 20-25 minutter på midterste rille. Sjekk med en kakepinne. Når det ikke ligger igjen kakerøre på pinnen, tar du ut kaken.
  8. Sett kaken på en rist. Ta av ringen og bunnen, men la bakepapiret være på. Avkjøl.

Frosting:

  • Hakk sjokolade fint.
  • Smelt smør i mikroen. Tilsett sjokolade, ikke rør, men la den smelte i smøret. Det tar ca 5 minutter. Rør nå til en jevn røre. Hvis noe av sjokoladen ikke blir blandet i smøret kan du sette bollen inn i mikroen i 10 sek til.
  • Tilsett bakesukker og vanilje og bland godt. Bakesukker skal være helt smeltet i  røren så det ikke «knaser» når du spiser kremen etterpå. Sett bollen inn i mikroen i 10 sek om den ikke blander seg inn i røren.
  • Sett røren i kjøleskapet til den er avkjølt. Pisk den opp med en håndmikser før du smører den på kaken. Da blir den luftig. (og lysere)
  • Del kaken i 2-3 like deler. Smør krem i hvert lag og ha et siste lag på toppen. Kaken kan smuldre litt opp når du skal sette den sammen, men med kremen vil du «lime» den sammen.
  • Del den i 16 deler. 1 del har 1g karbohydrat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter