Rösti med sellerirot og ost, keto
Rösti er mest kjent som potetkaker. Det er et populært tilbehør til f eks biff.
Når man spiser keto eller lavkarbo, skal man ikke ha så mye karbohydrater, så da er sellerirot et godt alternativ til poteter her med sine 2,8g karbohydrater pr 100g!!!
Siden sellerirot ikke inneholder stivelse på samme måte som potet, er man her avhengig av et bindemiddel, og det er her eggene kommer inn.
Ønsker du mer smak på kakene, kan du f eks tilsette hvitløk eller purreløk.
Disse holdes varme i ovnen på 90 grader til du skal spise og kan fryses ned.
NB! husk at de må stekes i godt med smør, og at du ikke skal snu dem før de har fått en skorpe på undersiden. Det kan lønne seg å steke dem på medium + varme, men følg med så de ikke brenner seg. Opplever du at det tar tid å få farge, øk temperaturen litt.
Vil du lese mer om røsti, kan du klikke her
Dette trenger du:
- 500g ferdig renset sellerirot
- 200g revet ost, gjerne cheddar
- 2ts svart pepper
- 1,5ts salt
- 2 store egg
Slik gjør du:
- Skrell og rens sellerirot. Riv den på rivjern eller kjør den på egnet maskin.
- Pisk eggene i en stor bolle og tilsett de andre ingrediensene. Bland godt.
- Ha godt med smør i en stekepanne. La smøret frese ferdig.
- Bruk en utstikker og fordel blandingen i denne. Klem blandingen ned så kakene blir faste. Jeg brukte en rund utstikker på 70mm, men om du ønsker større kaker, kan du f eks bruke en på 100mm.
- Stek kakene på medium+ varme til de løsner fra stekepannen. Tar gjerne 3-4 minutter. Snu de og stek videre til du har en fin farge og skorpe på andre siden også.
- Jeg fikk totalt ca 20 kaker av denne oppskriften.
- Legg de ferdig stekte kakene i en ildfast form og hold de varme i stekeovnen på 90 grader.