Rekecocktail helt keto

Rekecocktail helt keto

Rekecocktail helt keto er laget med ferske, rensede reker og min egenkomponerte dressing. Prøv den du også og se om du synes den er like god som meg 🙂

Vi hadde middagsgjester og serverte min variant som forrett. Kommentaren fra gjesten er helt uslåelig: «DETTE er den BESTE rekecocktailen jeg noen gang har smakt!!» Det syntes jeg var veldig hyggelig å høre.

Jeg vil vel si at det i så fall er takket være dressingen jeg lager til 🙂

Historien til rekecocktail skriver seg helt tilbake til 1930-tallet i England. Retten fikk sitt navn fordi den ble servert i cocktailglass (eller champagneglass)

I Norge ble denne retten først omtalt rett etter 2. verdenskrig, så jeg regner med det tok noen år før den ble populær her.

Det rare er jo at med tanke på hvor god og enkel den er å lage, har den nesten gått i glemmeboken mange steder. 

Mange av disse klassiske retrorettene begynner nå å komme frem igjen og det synes jeg er så bra!

Ønsker du litt mer piff i dressingen, kan du tilsette litt cognac. 

Følg meg på Facebook, klikk her

Dette trenger du:

  • 0,5 kg reker
  • 0,25 stk isbergsalat, finstrimlet
  • 1 moden avokado, delt i skiver
  • 2ss rød paprika, finhakket
Hjemmelaget dressing:
  • 2ss seterrømme
  • 2ss ekte majones
  • 1ts ketchup (uten tilsatt sukker)
  • 1 ts tomatpurè
  • 1,5ts sriracha saus
  • 4-5 skiver syltet agurk
  • 1ss saft av sylteagurk
  • (ønsker du litt mer piff i dressingen, kan du tilsette 1ts cognac)

Slik gjør du:

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og la den hvile litt. La dressingen stå i 30 minutter så smakene får satt seg. Smak den evnt til om det trengs.
  2. Rens rekene og gjør salat, avokado og paprika klar.
  3. Finn fram noen fine glass eller skåler. Gjerne cocktail-eller vide champagneglass.
  4. Ha litt dressing i bunnen av glasset. Fyll på med salat. Bruk en god neve reker på toppen. Ha over mer dressing og pynt med paprika og avokado.

Siste oppskrifter