Søk

Reinsdyrsmørbrad med sellerirotpurè, rødvinssaus og kantareller

Reinsdyrsmørbrad med sellerirotpurè, rødvinssaus og kantareller

Har du prøvd mørbrad av reinsdyr før? Det er veldig mye bedre enn reinsdyrsteik. Mørbrand er egentlig ytrefilet til reinsdyret.

Her er det reinsdyrmørbrad med sellerirotpurè, rødvinssaus og kantareller.

Skikkelig festmat og skikkelig høstmat, spesielt når kantarellene er nyplukkede 🙂

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Jeg har alltid på lager 🙂

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

Kjøttet:

  • 400g reinsdyrmørbrad
  • salt og pepper
  • 50g smør
  • fersk timian, en stilk eller to

Sellerirotpurè:

  • 300g sellerirot, i terninger
  • 50g parmesan
  • 0,5dl kremfløte
  • 1ss smør
  • salt og pepper

Rosenkål:

  • 10-15 rosenkål, ferske
  • Smør og salt og pepper

Kantareller:

  • 200g kantareller eller annen sopp
  • Smør og salt og pepper

Rødvinsaus:

  • 1 liten sjarlottenløk, finhakket
  • 1dl rødvin, gjerne under 3g restsukker
  • 1,5dl kraft eller vann med viltfond eller kantarellfond (se bakpå hvor mye fond du skal bruke)
  • 0,5ts dijon sennep
  • 1-1,5ss tyttebær med 80%
  • pepper
  • 1,5ss meierismør, kaldt

Slik gjør du:

  1. Start med å gni inn salt og pepper på hele kjøttet.
  2. Varm en stekepanne godt opp. Ha i meierismør. La dette frese fra seg og ha så i kjøttet.
  3. Stek kjøttet kort på hver side. 1,5-2 min.
  4. Skru varmen til middels og ha i timian. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet flere ganger.
  5. Ta kjøttet over på en tallerken og la den kjøle seg ned.
  6. Kraften som ligger/kommer på tallerkenen når den har hvilt, tar du vare på. Den skal helles i sausen.

Sellerirotpurè:

  1. Kok sellerirot i vann til den er mør. Hell av vannet og damp den i 5 minutter. Tilsett fløte, smør og parmesan og kjør den med stavmikser til du har ønsket konsistens.
  2. Smak til med salt og pepper.

Kantareller:

  1. Stek kantareller i meierismør og smak til med salt og pepper når de er klare.

Rosenkål:

  1. Rens rosenkålen og plukk bladene av til du bare har igjen den midterste lille delen. Del midten i 2 eller 4 biter.
  2. Stek rosenkålen i litt meierismør. Dette går fort, kanskje kun 1 minutt. Krydre med salt og pepper.

Saus:

  1. Rens og finhakk sjarlottløk og stek denne myk i litt meierismør.
  2. Tilsett rødvin og la det hele koke inn til 1/4 av væsken.
  3. Tilsett kraft, eller 1,5dl vann med viltfond eller kantarellfond. La dette koke i 10 minutter.
  4. Nå er det på tide å sile av løken. Hell sausen tilbake i kjelen igjen.
  5. Ha i sennep og tyttebærsyltetøy og kok opp. Nå kan du egentlig sette den på vent til du skal servere.
  6. Rett før servering har du i kraften fra kjøttet, koker dette opp, tar kjelen fra platen (så den ikke koker lenger) og pisker inn det kalde meierismøret.
  7. Nyt et godt ketomåltid!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter