Rask og kjempegod thai squashspagetti med Argentinske villreker

Rask og kjempegod thai squashspagetti med scampi - keto

Det er er god grunn til at thaimat passer om sommeren. Den er frisk, den er smakfull og den går raskt å lage!!!

Nå som gradestokken kommer opp i 20-30 grader, er dette en veldig god rett å lage. Ikke nok med at vi egentlig ikke orker å lage mat og vi egentlig kanskje ikke er så sultne, men det er så varmt at det å stå på kjøkkenet eller ved grillen ute føles helt uholdbart.

Da er denne thairetten helt perfekt. Vanligvis lages den med risnudler eller lignende, men jeg har valgt å gå litt mer keto og laget den med squashspagetti,

Dette trenger du:

  • 1 pose med Argentinske Villreker eller scampi, rå, ikke kokte
  • 1 liten rødløk, delt i små båter
  • 2 fedd hvitløk, skært i tynne skiver
  • 1 grønn chili, delt i skiver
  • 2cm fersk ingefær, delt i små biter
  • 2 sjampinjonger, delt i små båter
  • Stilken av en brokkoli, delt i små terninger (kan droppes)
  • 1 vårløk, delt i 2 cm lange deler
  • 2ss kokosolje
  • 1dl olivenolje
  • 1 ts pepper
  • 1,5ts salt
  • 1-2ts limesaft
  • 1 neve ferske urter, (thaibasilikum, basilikum, persille, koriander)
  • 1 squash, revet til spagetti
Velbekomme!!

 Slik gjør du:

  1. Tin rekene og tørk de godt med kjøkkenpapir. Hvis de trenger å renses, gjør du det.
  2. Del opp rødløk, sjampinjong og brokkoli.
  3. Kutt opp hvitløk, ingefær og chili.
  4. Riv squash.
  5. Ha kokosolje i pannen og stek rødløk, sjampinjong og brokkoli stilker til det er mykt.
  6. Tilsett hvitløk, chili og ingefær og stek 1 minutt.
    Rask og kjempegod thai squashspagetti med scampi - keto
    Klar for reker 🙂
  7. Tilsett scampi og stek 1-2 minutter.
  8. Ha i squash, urter og vårløk. Stek i 1-2 minutter. Ha i lime til slutt og server umiddelbart.

Siste oppskrifter