Rask og enkel ostekake med bringebær

Rask og enkel ostekake med bringebærsmak

Denne desserten anbefales på det varmeste.

Vi hadde den på nyttårsaften, men du kan fint ha den f  eks en dag du vil overaske kjæresten, eller når du skal ha gjester.

Den er enkel å lage. Bunnen er laget med finesse bakesukker og da skal den  ikke steke så lenge. Følg med, den setter seg raskt og trenger ikke bli brun oppå.

Deg har lagt disse med små former som du ser under her, men det går selvfølgelig an å bruke en form på maks 20 cm også.

Denne bruker jeg til kakene. 70mm Ø og 60mm høyde
Denne brukes på innsiden av kakeformen

Du får kjøpt disse på https://www.culina.no/

Fås kjøpt der de har Eldorado produkter
Stemningsbilde!

Dette trenger du:

Bunnen:

  • 100g mandler
  • 1ts Finesse bakesukker (eller tagatesse)
  • 1 eggehvite

Ostekremen:

  • 2ss creme fraiche
  • 0,5 boks Tine kremost
  • 1dl Fløte
  • 7g bringebærgelé uten sukker (0,5 pose)  + 1,25dl kokende vann
  • 0,25ts vaniljesukker

Ferske bringebær og evnt bringebærpulver til pynt:

Denne brukes på innsiden av kakeformen

Slik gjør du:

Bunnen:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Legg fram 4 ringer på et bakpapirkledt brett.
  3. Kjør mandlene i en kvern. La det bli noen litt større biter også om du ønsker litt tyggemotstand.
  4. Bland inn finesse bakesukker.
  5. I en bolle pisker du eggehviten stiv.
  6. Med en slikkepott blander du nå forsiktig mandlene med eggehviten.
  7. Fordel massen i ringene og stek på midterste rille i 5-7 minutter. Følg med så de ikke blir hardt stekt.
  8. Ta de ut og avkjøl de på en rist, men la bakepapiret være på.

Ostekremen:

  1. Kok opp vann og bland inn halve pakken med gelè (7g). La stå og bli avkjølt. Rør i den noen ganger så ikke pulveret havner i bunn.
  2. I en bolle pisker du krem og vaniljesukker myk og tilsetter ost og creme fraichè. Pisk forsiktig til osten er helt blandet inn.
  3. Bland inn avkjølt (romtemperert) gelè.

Montering:

  1. Løsne bunnen fra kantene av formen. Viktig at den er helt løs for at du skal få formen av når hele kaken er ferdig 🙂 
  2. Klipp til kakefolie og plassèr på innsiden  av formen.
  3. Fordel ostefyllet i formen.
  4. Sett kaldt i 2 timer.

Når du serverer, tar du først av ringen, så tar du av kakefolien. Det pleier å gå ganske lett, da bunne ofte blir litt mindre etter steking.

Pynt med ferske bringebær og evnt noe bringebærpulver, om du ha

Siste oppskrifter