Rabarbrasorbet på varme dager alla KetoTone
Rabarbra inneholder kun 4,5g karbohydrater pr 100g og rabarbrasorbet er perfekt dessert eller forfriskning til varme kvelder.
Rabarbra er jo i sesong nå og du kan plukke den inn, rense den og dele opp i biter og fryse den ned til senere bruk.
ELLER, du kan lage denne sorbeten 🙂 Lag gjerne så mye at du kan ta ut av fryseren når du får lyst på litt 🙂
Her har jeg laget den i en iskremmaskin, men det går fint å fryse den ned også. Da må du bare passe på å røre ofte så den ikke krystalliserer seg.
Jeg har også valgt å ha litt gin i denne, men det er ikke nødvendig. Det var kun fordi vi hadde gjester.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:
- 400g rabarbra, 4 gode stilker
- 100g bringebær
- 1 vaniljestang
- 75g Finesse bakesukker
- 5dl vann
- 2 eggehviter fra M egg
- 2-3ss Gin – jeg brukte gin med rabarbra og ingefær (KAN SLØYFES)

Slik gjør du:
- Rens og kutt rabarbraen i 2cm biter.
- Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i ca 20 minutter.
- Hell innholdet over i en sil og press alt du klarer av væske ut av den. HUSK EN BEHOLDER UNDER!!
- Avkjøl helt.
- Ha væsken over i en iskremmaskin sammen med eggehvite (og evnt gin). Kjør alt sammen i 45-60 min.
EVENTUELT kan du ha det i en beholder og fryse ned. Pass da på å røre ca hvert 10. minutt, så den ikke krystalliserer seg.
Før servering:
Ta ut sorbeten og la den tine i 5 minutter. Bruk en spiseskje dyppet i varmt vann og form fine kuler. Pynt med litt friske bringebær og sitronmelisse / mynte.
