Søk

Rabarbrachutney til ostefatet alla KetoTone

Rabarbrachutney til ostefatet alla KetoTone

Rabarbrachutney til ostefatet

Rabarbra inneholder kun 4,5g karbohydrater pr 100g og rabarbrachutney er perfekt til ost.

Ost er den perfekte kosematen når man lever ketogent. Det er kun smøreoster som  inneholder karbohydrater, f eks Tine sine bokser, de inneholder 2-4g karbohydrater pr 100g.

Vanlige oster, som gulost, norzola, blue castello og alle litt harde oster, inneholder ikke karbohydrater.
På grunn av det høye fettinnholdet, er dette oster som er veldig populære å spise på keto og de metter godt.

Så, når du skal ha noe ekstra til ostefatet, da vil de vanlige syltetøyene du kan få kjøpt som er spesiallaget for ost være veldig høye på karbohydrater.

Rabarbra er jo i sesong nå og du kan plukke den inn, rense den og dele opp i biter og fryse den ned til senere bruk.

ELLER, du kan lage denne chutneyen 🙂 Passer perfekt til ost!!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

  • 400g rabarbra, 4 gode stilker
  • 8 nellikspiker
  • 1 liten fedd hvitløk
  • 1 lime, kun revet skall
  • 1,5ss eplecider eddik
  • 0,5dl vann
  • 50-60g Finesse Bakesukker (smak til)
Under koking

Slik gjør du:

  1. Rens og kutt rabarbraen i 2cm biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en kjel og kok i ca 20 minutter. Når vannet er kokt inn, tar du den til side, lar den hvile til den er avkjølt.
  3. Når den er avkjølt, ha chutneyen over i sterile glass.
  4. Nellikspiker kan du ta ut om du ønsker det, jeg gjorde ikke det her.
  5. Oppbevar gjerne i kjøleskap, men siden det er søtning i denne og ikke sukker, ville jeg fryst ned det du ikke skal bruke, da det fortere mugner  kjøleskap.
Rabarbrachutney til ostefatet alla KetoTone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter