Søk

Poké med chilimarinert laks og wasabimajones-keto

Poké med chilimarinert laks - keto

Poké med chilimarinert laks og wasabimajones kan lagers selv om du er spiser ketogent. Her har jeg byttet ut sushiris med blomkålris.

Poké betyr faktisk «fersk fisk som er skåret i terninger«.

Poké har sin opprinnelse fra Stillehavet. En enkel, rå rett, hvor fisken ble kuttet i skiver og kun tilsatt litt salt, og pyntet med ristede makadamianøtter og tang. Etter hvert utviklet retten seg og hver familie hadde sin personlig måte å servere den på. Den er fremdeles under utvikling og man kan vel si at det kun er fantasien som stopper deg på hva slags ingredienser du vil bruke.

Her har jeg laget et forslag til en keto rett. Du kan fint bytte ut noen av ingrediensene med andre ting du liker. Små asparges, finhakket løk, reker, syltet løk, syltet agurk og annen fisk etc. men tenk litt på hvor mye karbohydrater du fjerner i forhold til hvor mye nytt du tilsetter.

Hvorfor ikke prøve pokè med chilimarinert laks i dag?

Du kan fint lage syltet rødløk samme dag. Den blir da bare litt sterkere i løksmaken. Oppskriften finner du her: https://www.ketotone.no/syltet-rodlok-pa-keto-og-lavkarbo/

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Dette trenger du:

  • 600g laks i terninger (2x2cm) eller i skiver
  • 0,5 blomkålhode (til ris)
  • 1ss kokosolje (til risen)
  • 1 ts svart pepper (til risen)
  • 1ts limesaft (til risen)
  • til slutt:
  • 1 avokado i skiver
  • 100g mango i terninger (kan sløyfes, gir 7g karb/pers)
  • 0,5 agurk i terninger
  • ca 10 stk sukkererter , skråsnittes
  • 0,5 rød paprika
  • 1 liten vårløk, snittet
  • litt syltet rødløk HER
  • 2ts svarte sesamfrø
  • 1 avokado
  • 1 hjertesalat
  • Fersk koriander til pynt

Marinade til laks:

  • 1,5dl soyasaus
  • 0,5dl olivenolje
  • 0,1dl sesamolje
  • 3ss limesaft
  • 2ts finrevet ingefær
  • 2ts finrevet hvitløk
  • 1ts finrevet limeskall
  • 0,5ts chilipulver
  • 1ts finhakket rød chili

Chilimajones:

  • 6ss ekte majones (o,5 pose)
  • 3ts sriracha chili saus
  • 2 ts limesaft
  • 1ts dijon sennep
  • 2ts finhakket rød chili

Wasabimajones:

  • 3ss ekte majones
  • 5-6cm wasabi

Slik gjør du:

Blomkålris:

  1. Skyll blomkålen i kaldt vann. 
  2. Del den opp i blomster, stilken i biter og kjør i foodprocessor til den har blitt til ris. Vil du ha litt større biter, kan du dele den opp med kniv og hakke til du har passe små biter.
  3. Ha 1ss kokosolje i en stekepanne og tilsett «risen» Stek denne i 5-10 minutter til risen er ferdig. Tilsett pepper og limesaft.
  4.  Ønsker du kald «ris», setter du den i kjøleskapet eller et annet kjørlig sted til du er klar til å anrette.

Forberedelser og marinering:

  1. Lag chilimajones , wasabimajones og marinade.
  2. Del laks i terninger eller skiver.
  3. Rett før servering heller du marinaden over laksen. Bland godt. La stå 5 minutter.
  4. Sil av og spar på marinaden. Denne skal brukes til saus.
  5. Om du ønsker, kan du nå blande laksen inn i chilimajonesen.
  6. Ha «ris» i to skåler og hell litt av marinaden over risen. Legg laksen på toppen. Legg de andre ingrediensene pent rundt laksen.
  7. Pynt med sesamfrø og koriander på toppen.
  8. Hvis du ønsker, kan du også ha litt wasabimajones som ekstra smak.

Slik gjør du:

Blomkålris:

  1. Skyll blomkålen i kaldt vann.
  2. Del den opp i blomster, stilken i biter og kjør i foodprocessor til den har blitt til ris.
  3. Ha 1ss kokosolje i en stekepanne og tilsett «risen» Stek denne i 5-10 minutter til risen er ferdig. Sett den til side og la den avkjøles i 10 minutter før du tilsetter eddik/sukker-blandingen. Ønsker du kald «ris», setter du den i kjøleskapet eller et annet kjørlig sted til du er klar til å anrette.

Forberedelser og marinering:

  • Lag chilimajones , wasabimajones og marinade.
  • Del laksebitene i terninger og mariner i marinaden i 20 minutter. Sil av og spar på marinaden. Denne skal brukes til saus.
  1. Bland chilimajones med 2ts av lodderognen. Bland laksebitene i chilimajonesen.
  2. Ha «ris» i to skåler og hell litt av marinaden over risen. Legg laksen på toppen. Legg de andre ingrediensene pent rundt laksen.
  3. Pynt med sesamfrø, lodderogn og vårløk på toppen.
  4. Hvis du ønsker, kan du også ha litt wasabimajones som ekstra smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter