Søk

Pinnekjøtt med asiatisk vri i juli

Pinnekjøtt med asiatisk vri i juli

Hvorfor skal pinnekjøtt kun være julemat og høre julen til?

Hva med en litt annen vri på retten? Noe som passer sommeren til?

Her har jeg først vannet ut og dampet på vanlig måte, og så endret selve retten til en asiatiskinspirert smaksopplevelse som passer utrolig godt på en varm sommerdag 🙂

Hver høst, når Meny har 30% på ferskt lammekjøtt, kjøper jeg inn og starter produksjon av pinnekjøtt til jul. 

Jeg kjøper også inn pinnekjøtt på salg i januar og enten fryser ned eller lar det ligge på kjøleboden. Da har jeg alltids mulighet til å lage noe godt utover våren og sommeren.

Dette trenger du:

Pinnekjøtt:
  • 1 pakke pinnekjøtt, min var på 1,8 kg og røkt

Glaze:

  • 0,5dl olje
  • 1dl soyasaus
  • 3ss Sukrin Gold
  • 2ts lime
  • 2 cm fersk ingefær, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, knust
  • 0,5 stk rød chili, finhakket

Blomkålstappe:

  • 2 små hoder blomkål
  • 2 cm fersk gurkemeie, revet
  • ELLER 1,5ts gurkemeie pulver
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 50g meierismør
  • 2,5dl kokosmelk, jeg brukte Santa Maria, den lilla
  • 2ss korianderpulver
  • 0,5-1ts chilipulver
  • salt og pepper

Squash:

  • 1 stor squash, delt i 0,5cm tykke skiver
  • olje til grilling
  • salt og pepper

Saus:

  • 3dl kraft fra pinnekjøttet
  • 1dl kremfløte
  • evnt litt finhakkede urter.
  • pepper

Slik gjør du:

Pinnekjøtt:
  1. Legg pinnekjøttet i vann som vanlig. Jeg legger det i vann 24 timer.
  2. Legg det i en kjele med rist. Fyll på vann under risten og kok opp.
  3. Skru ned varmen så det bare så vidt koker/trekker. La trekke i 3-4 timer.

Glaze:

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok forsiktig opp mens du rører. La koke til den er blitt tykkere. Opplever du at den blir for tykk, har du i litt  vann.
  2. Pensle pinnekjøttet på begge sider og la det ligge og hvile ca 1 time.

Blomkålstappe:

  1. Del blomkålen i små biter.
  2. Skrell og riv gurkemeien. (hvis du har)
  3. Kok blomkål, gurkemeien og hvitløk til blomkål er mør. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen på lavere temperatur og la det meste av vannet dampe vekk.
  4. Tilsett de andre ingrediensene og kjør den jevn med en stavmikser eller i en foodprocessor.
  5. Smak til med salt og pepper.

Squash:

  1. Kutt av endene og del den i 2 halve deler.
  2. Skjær i 0,5cm tykke skiver.
  3. Ha olje på begge sider av squashen og la den ligge til du skal grille den.
  4. Når du griller, har du på salt og pepper.

Saus:

  1. Sil av kraft fra pinnekjøttkokingen.
  2. Tilsett fløte og kok i 2-3 minutter. Smak på den at den ikke er for salt. Hvis den er det, tilsetter du litt mer fløte.
  3. Om ønskelig kan du finhakke noen urter og ha i sausen.
  4. Smak til med pepper.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter