Pai med feta, spinat og kylling – keto

Pai med feta, spinat og kylling - keto

En pai er enkelt å lage og pai med feta, spinat og kylling smaker ekstra godt. De gangene denne har blitt satt på bordet, har vi neste forspist oss.

Den holder noen dager i kjøleskapet og du kan fint bruke restene som lunsj. Den er også populær å ha på et koldtbord.

Denne lager jeg spesielt når jeg har rester av kyllingbryst, og da særlig om det er grillrester.

Jeg vil dedikere denne til datteren min, Pernille. Dette er hennes oppskrift. Jeg har bare buttet  ut vanlig pai med ketopai.

Ønsker du et vegetarisk variant, har du den her. Bare bruk oppskriften til denne paibunnen i stedet for den vanlige som står i oppskriften i linken.

Dette trenger du:

Paibunn:
  • 1 pakke revet mozarella, 220g
  • 100g mandelmel
  • 1 egg
  • 1ts bakepulver
Fyll til en bunn:
  • 1 pose med fryst spinat
  • 1 boks fetaost
  • 3dl kremfløte
  • 200g kylling, gjerne noe rester
  • 2 hvitløk
  • 6 egg
  • 1ts muskat
  • 2 ts svart pepper
  • 2 ts salt
  • 1ts soyasaus
  • 2-3ss calamata oliven uten sten
  • 1 vårløk, delt i skiver
  • 50g parmesan på toppen

Slik gjør du:

  1. Tin spinaten.
  2. Sett ovnen på 180 grader. 
  3. Smelt mozarellaen i microen til den er flytende. Tar ca 2 minutter.
  4. Tilsett de andre ingrediensene og kjør alt med håndmikser til det er godt blandet.
  5. Fordel massen på et bakepapir og ha et nytt bakepapir oppe. Kjevle den til den formen du skal ha til formen. Fordel den i formen og opp langs kantene og stek den på 180 grader i 5-8 minutter.
  6. Ha den tinte spinaten i et kjøkkenpapir og press ut så mye vann du klarer.
  7. Bland sammen fyllet og hell i paien.
    Klar til steking
  8. Stek videre i 20-30 minutter. Den er ferdig når du rister på formen og den ikke disser. Pleier å heve seg litt på slutten av steketiden.
    Ferdig stekt

Siste oppskrifter