Ovnsstekt lammeside krydret med urter

Ovnsstekt lammeside krydret med urter

I går laget jeg ovnsstekt lammeside krydret med urter.

Jeg kjøper ofte lam når Meny har tilbud på ferskt lam på høsten. Gjerne et helt lam. Ribbene lager jeg pinnekjøtt av. Ofte kjøper jeg mer benfrie lammesider, fordi jeg vil lage lammerull til jul.

I år ble det ikke laget noe lammerull av dette skinnet, så da jeg fant det i fryseren, tenkte jeg at dette er jo for godt til å ikke brukes til noe.

Jeg lager ofte urteblandinger og pensler kjøttet inn med dette. Denne gangen ble blandingen med persille og rosemarin. Herlig blanding som passer utmerket til lam av alle slag egentlig.

Dette trenger du:

Lam:

  • 2 lammesider, ca 600g
  • salt og pepper

Urtesaus:

  • 4-5 gode stilker med rosemarin
  • 1 pakke bladpersille
  • 3 store fedd hvitløk
  • 1dl olivenolje

Saus:

  • All kraften fra steking av kjøttet
  • 3 gode ss creme fraiché
  • 2ts soyasaus
  • 1ts grov sennep, jeg brukte Idun sin
  • 2ss rødvin
  • salt og pepper
Brokkoli og sopp.

Slik gjør du:

Lam:

  1. Bruk en kniv og skjær ruter i skinnet. Pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Ha godt med salt og pepper på begge sider.
  3. Kjør alle ingrediensene til urtesausen i en blender til den er jevn.
  4. Pensle undersiden av kjøttet, snu det og pensle oversiden av kjøttet.
    Ovnsstekt lammeside krydret med urter
    Her er det penslet på undersiden
    Ovnsstekt lammeside krydret med urter
    Her er det penslet på oversiden og klar for ovnen
  5. Stek det på 180 grader varmluft i ca 40 minutter. Ta den ut og hell kraften over i en kjele. Øk temperaturen på ovnen til 250 grader og stek videre til det er blitt sprøtt. Evnt kan du sette på grill og crispe det der.
    Ovnsstekt lammeside krydret med urter
    Ferdig stekt

Saus:

  1. Ha alle ingrediensene i kjelen og kok opp under omrøring. Ikke la det koke for hardt, da det lett skiller seg.

Serveres med f eks kokt brokkoli og litt stekt sopp.

Ferdig stekt