Kaloriinnhold regnet pr person.
Ovnsbakt laks med avokadosalat og rømmedressing
For meg har det alltid vært viktig å lage middager med fisk og vi bruker mye ørret og laks.
Jeg er også veldig glad i det asiatiske kjøkkenet, så mye av krydderet hentes derfra. Denne oppskriften er en modifisert oppskrift hentet fra min andre matside, http://www.tonesmatoppskrifter.no
Siden mango er full av sukker og quinoa er full av karbohydrater, har jeg fjernet disse til fordel av en god rømmedressing og kokosolje på fisken. Da blir det god keto mat.
Dette trenger du:
Fisken:
- 700g ørret eller laks
- 3ss soyasaus
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 rød chili, finhakket
- 50g rød løk, finhakket
- 1ss ingefær, finrevet (gjerne fra frossen, da det er enklere)
- 1ts svart pepper
- 1ss kokosolje
Pynt:
- 1 neve koriander, fiinhakket
- 0,5ss limesaft
Rømmedressing:
- 1dl rømme
- 1ts sricacha saus(chili)
- 1ts bodsennep
- 0,5ts salt
- 0,5ts pepper
Avokadosalat:
- 3 avokado, delt i terninger
- 1ss rød løk, finhakket
- 2cm rød chili, finhakket
- 0,5 agurk, i terninger
- 3 never salat, eller spinat
- 0,5 rød paprika
- 1ss limesaft
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Ha fisken i en ildfast form og hell soyasausen over. La hvile i 10 minutter
- I mellomtiden kutter du hvitløk, chili og løk og legger over fisken. Ha på pepper og kokosolje.
- Sett fisken inn i midten av ovnen i 8-10 minutter. Det kommer an på hvor tykk den er. Når den flaker seg, er den ferdig. Ta den ut. Legg på koriander og litt lime.
- I mens fisken steker, lager du salaten og rømmesausen.
- Ha fisk med litt kraft fra bunnen, salat og rømmedressing på hver tallerken.