Ostekake med reker og røkelaks – keto

Ostekake med reker og røkelaks - keto

Dette er en anderledes ostekake. Du kan godt si at det er en avart av den svenske smørgåstårtan. Her servert med rogn, reker og røkelaks. Utrolig frisk og god.

Passer både som forrett, på koldtbordet eller som en lunsj en fin sommerdag.

Her kan du bruke rester av keto-brød eller knekkebrød som bunn.

Bør stå minst 5 timer og helst over natten for å «sette seg».

Dette trenger du:

Bunnen av kaken:

ELLER:

Fyll til kaken:

  • 5 gelatinplater
  • 400g Filadelphiaost
  • 3 dl creme fraiche 35 %
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 glass rød rogn
  • 800 g reker med skall
  • 320g røkelaks/ørret
  • 3 ss finhakket fersk dill
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 0,5 sitron, revet skall
  • 2 ts svart  pepper
  • smak til med salt

Til dekorasjon:

  • 4 egg, kokte
  • 200g reker, pillede
  • 1 bunt dill
  • 1 glass rogn
  • 1 stk sitron, (kan sløyfes)

 Slik gjør du:

Keto hamp brød:

  1. Kjør brødet i en mixer. Smelt smøret og bland det i sammen med brødsmulene. Rør til det blir en deig.
  2. Fordel deigen i en kakeform med bakepapir i bunnen og med avtagbar kant. (24cm) Klem deigen ned og sett formen kaldt.

ELLER:

Knekkebrød:

  1. Lag en porsjon knekkebrød og fordel halvparten med en slikkepott i kakeformen (husk bakepapir)  og stek som på oppskriften. Resten steker du som knekkebrød. (samtidig)

Mens bunnen steker/avkjøles:

  1. Rens alle rekene og spar 200g  til pynt. Del resten opp i mindre biter.
  2. Finhakk røkelaksen.
  3. Finhakk løken. Hvis du har en stor løk, bruker du bare halve.
  4. Finhakk dillen.
  5. Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  6. Bruk en håndvisp og rør sammen creme fraiche og philadelphiaost. Ha i rødløk, reker, dill, sitron og rogn.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Klem ut vannet av gelantinen og ha den i en kjele. Smelt den på svak varme til alt er smeltet.
  9. Vend den så inn i reker og røkelaks og rør det godt inn.
  10. Ta fram kakeformen og hell fyllet over i formen. Sett den kaldt i minimum 5 timer, men gjerne over natten.

Rett før servering pynter du med reker, rogn, dill, egg og annet du har lyst til å pynte med.

Siste oppskrifter