Ostekake med bringebær og mandlebunn

Keto ostekake med bringebær og mandelbunn

Denne ostekaken fikk bein å gå på! Den er frisk og god og med mandelbunn ble den akkurat passe tyggemotstand. Bringebærcoluis var helt perfekt til.

Jeg laget den i flere kakeringer. De på 70mm i diameter passer helt perfekt.

Ønsker du å lage en hel kake i stedet for, passer en form på 24cm til denne kaken.Keto ostekake med bringebær og mandelbunn

Dette trenger du:

  • 8 stk ringformer 70mm eller en kakeform på 24cm
Bunn:
  •  200g mandler
  • 175g sukrinmelis
  • 2 eggehviter

Ostefyll:

  • 200g kremost
  • 100g sukrin sukker
  • 400g fryste bringebær
  • 0,5 stk lime
  • 2 stk gelantinplater
  • 2,5dl kremfløte

Slik gjør du med kakebunn:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kjør mandlene litt i en hurtigmikser.  Tilsett melisen og kjør videre til alt er godt blandet. (ikke kjør det helt fint, det er bare godt at det er litt å tygge i).
  3. Ha i eggehvitene og kjør det raskt sammen.

I 22cm kakeform:

  1. Kle formen med bakepapir.
  2. Hell røren over i formen og stek bunnen midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl.
  3. Løsne kakeringen, vask den og sett den tilbake rundt bunnen igjen. Kle innsiden av ringen med bakepapir eller plastremse (for kaker).
  4. Fordel ostemassen i formene og la det stå kjølig i minimum 2 timer.

8 stk kakeringer:

  1. Sett ringene på bakeplaten ikledd bakepapir.
  2. Fordel mandelmassen i ringene. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter.
  3. Ta de ut og la de avkjøle. Skjær de ut av formene. Det kan være lurt å bruke bunnen av et glass eller liknende for å hjelpe til å få mandelbunnen ut av ringene.
  4. Vask formene og tørk de godt. Klipp til plastremse og tre formene over denne og og sett den rundt mandelbunnen igjen.
    Keto ostekake med bringebær og mandelbunn
    Nå skal ostefyllet i.
  5. Fordel ostemassen i formene og la det stå kjølig i minimum 2 timer.

Slik gjør du med coulis og ostefyll:

Bringebærcoulis:

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
  2. Ha bringebærene i en kjele og varm opp på svak varme til den er tint helt.
  3. Sil den gjennom en sil, så det bare er saften du har igjen.
  4. Tilsett limesaften og varm opp.
  5. Trekk kjelen til side og mål opp 0,5dl bringebærsaft og bland inn gelantinet i denne. Dette skal brukes i ostfyllet.
  6. Resten av bringebærsausen varmer du opp og smaker til med sukrin og lime til du har en deilig bringebærcoulis. Hell den over på en flaske med sprutetut.

Ostefyll:

  1. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen kremost og sukker til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
  2. Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
  3. Tilsett bringebærsaften i ostemassen mens maskinen går på lav hastighet. Bland alt godt sammen (stopp maskinen og skrap ned langs med kantene så du er sikker på at alt er godt blandet). Vend til slutt inn kremen.
  4. Hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover. Bruk gjerne baksiden av en skje og lag mønster på toppen.
  5. Avkjøles i 2-4t i kjøleskapet.

Før servering tar du av ringene rundt ostekaken og fjerner plastbåndet.

Serveres med ferske bringebær og bringebærcoulis.

Siste oppskrifter